Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:699629
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Anglija (9.-15.gs.)
Alfrēds lielais
Alfrēds Lielais bija anglosakšu Veseksas karalistes karalis no 871.g un visu anglosakšu karalis no 886.g. No Veseksu dinastijas viena no leģendārākajām angļu vēsturiskajām personām, kuram izdevās apvienot anglosakšu valstis vienā valstī.

Vilhelms I iekarotājs
Vilhelms I iekarotājs pasludināja visas zemes par savu īpašumu uz izdalīja tās lēņos gan laicīgām, gan garīgajām personām. Lielākā daļa tika Vilhelma I kara biedriem. Karalis pavēlēja uzskaitīt visas zemes un īpašumus, kuras rezultāti apkopoti 1086.g. „Pastarās tiesas grāmatā” (nosaukums cēlies no tā, ka karaļa pilnvarotie pieprasīja visiem stāstīt tikai patiesību „kā pastarajā tiesā”). Pamatojoties uz to, tika aprēķināti nodokļi un karalis guva precīzu pārskatu pār vasaļu ienākumiem.

Henrijs I un Henrijs II
Henrijs I Normandijas hercogs un pēdējais Anglijas karalis no Normandiešu dinastijas. Viljama iekarotāja jaunākais dēls. Henrija valdīšana vēsturē iegājusi ar karalistes vienotības atjaunošanu pēc uzvaras 1105. gadā pār vecāko brāli, Normandijas hercogu un Meinas grāfu Robertu Kurthosu, kā arī ar virkni administratīvo un finanšu reform. Pēc viņa nāves nebija likumīga troņmantnieka vīriešu kārtā, un Anglijas karalistē sākās ilgs un postošs pilsoņu karš starp Henrija meitu imperatori Matildi un māsasdēlu Stefanu Bluā.
Henrijs II valdīja kā karalis Anglijā 1154.-1189. gadam. Henrijs II 19 gadu vecumā aprecējās ar Elinioru. Viņam bija 8 bērni.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties