Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:699476
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pilskunga māja Sventes pagastā celta 1912. gadā. Pirmsākumos piederēja grāfu dzimtai Zībergiem-Plāteriem. Zībergu un Plāteru dzimtas nāk no Vestfālijas, par to var uzzināt no vēstures hronikas sākot jau ar 1210. gadu (t.sk. Gumberts Plāters).
Pirmās muižkungu dzimtas Latvijā parādījās apmēram 1412. gadā, kā Krusta karu dalībnieki. Ar laiku kā vieni, tā otri ieguva savā īpašumā neizsakāmi lielas Livonijas teritorijas zemes, un rezultātā, kad vajadzēja noslēgt laulību starp diviem šo dzimtu pārstāvjiem, bija nepieciešams prasīt atļauju imperator pilī Sankt-Pēterburgā. Izabella Helēna Zīberga (pēdējā dzimtas atvase Plāteru dzimtā) atnesa lielu ieguldījumu savam vīram Mihailam Plāteram - daudzas muižas īpašumā un privilēģiju izmantot Zībergu ģimenes ģerboni savstarpēji ar Plāteru ģimeni.
Tieši Mihails Plāters pieņēma lēmumu attīstīt Sventes muižu, uzbūvējot kungu māju. Projektu izstrādāja Dinaburgas arhitekts V.Neimanis, kurš lieliski tika galā ar uzdevumu, apvienojot vienā kompleksā saimniecības un parādes ēkas, savienodams klasicismu un baroku.
Bagātīga ēka bruka acu priekšā, kamēr sākot ar 21. gadsimtu tai pievērsa uzmanību Daugavpils uzņēmēji Eduards Zavadskis un Vladislavs Drīksne. Uzsākot 2005. gadu, aizsāka sen gaidīto ēkas rekonstrukciju, bet 7. oktobrī Sventes grāfa nams uzņēma viesus jau citā veidolā. Šodien «Sventes muiža» ir viesu māja ar 12 komfortabliem numuriem, kur katra istaba atbilst 12 mēnešiem. Viesu rīcībā ir omulīgs restorāns uz 40 personām, neliela smēķētāju zāle, krievu un turku pirts, sauna, atklāts baseins, strūklaka, biljarda zāle un datoru istaba. «Sventes muiža» lepnumu izpelnās ar Kara tehnikas muzeju, kurā ir trīs tanku eksponāti no Otrā pasaules kara laika, kaujas uzbrukuma desanta mašīna, visurgājējs «Willys» un viens no pirmajiem padomju džipiem “GAZ-67”.
Istabas.
Divvietīgā istaba - Ls 25.00 - 35.00 (EUR 36.00 - 50.00). Viesnīcā ir 12 divvietīgie numuri, kur katrai istabai atbilst gada mēnesis.
Numurā ir 2 naktsgaldiņi, galda naktslampas, galdiņš, 2 mīkstie krēsli, satelīttelevīzija - duša vai vanna (pēc izvēles), fēns matu žāvēšanai, elektriskās kontaktligzdas, higiēniskie līdzekļi - ziepes, šampūns, cepurītes matiem, 6 dvieļi, rīta svārki un šūšanas komplekts.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1140842
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties