Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:696239
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pašvaldība jeb municipalitāte ir administratīvi teritoriāla vienība valsts sastāva ar noteiktu teritoriju un tajā dzīvojošiem iedzīvotājiem. Parasti pašvaldība izvietota ap pilsētu vai citu apdzīvotu vietu vai to grupu. Vairumā valsts pašvaldība ir mazākā administratīvi teritoriālā vienība.
Latvijā ir divu veidu pašvaldības:
1)vietējās pašvaldības-pilsetu, novadu un pagastu pašvaldības;
2) rajona pašvaldības.
Pagasti un pilsētas var apvienoties, izveidojot plašākas administratīvi teritoriālās vienības- novadus. Līdz ar to tiek panākta lielāka mēroga ekonomija un racionālāk tiek sadalīti vietējie resursi. Pašvaldību kompetencē ietilpst svarīgāko sociālo pakalpojumu sniegšana tās teritorijā dzīvojošiem iedzīvotājiem. Tai skaitā, komunālie pakalpojumi, teritorijas labiekārtošana un tās sanitārā tīrība; nodrošināt iedzīvotāju izglitību, rūpeties par kultūras pasākumiem, sekmet vitējo un nacionālo tradīciju un kultūras vērtību saglabāšanu. Pašvaldības nodrošina veselības aprūpes piejamību, kā arī veicina iedzīvotaju veseligu dzivesveidu, nodrošina iedzīvotājiem sociālo palīdzību, sniedz palīdzību iedzīvotājiem majokļu jautājumu risināšanā, sekmē uzņēmējdarbību, rūpējas par nodarbinātību, gādā par sabiedrisko kārtību,nosaka zemes izmantošanas un apbūves kārtību, organizē sabiedriskā transporta pakalpojumus.
Latvijā ir 26 rajonu pašvaldības un 527 vietējās pašvaldības, tai skaitā – 53 rajona un 7 republikas pilsētas: 35 novadi, kas ietver pilsētas un pagastus ka savas iekšējās teritoriālās vienības; 432 patstāvīgas pagastu pašvaldības.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1111715
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties