Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:695573
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.09.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sirds un asinsvadu sistēmas stiprināšana
Visu dzīves laiku cilvēkam nepieciešami vingrinājumi, kas veicina lokanību, un aerobikas vingrinājumi, kas stiprina sirds un asinsrites sistēmu. Vairāki aerobikas vingrinājumi, skriešana, lēkšana ar auklu, peldēšana, teniss, slēpošana palielina plaušu ietilpību, apgādā sirdi un asinsvadus ar skābekli. Šie vingrinājumi prasa rūpīgu sagatavošanos un ilgstošus treniņus un nav piemēroti cilvēkiem zem lielas spriedzes, kā arī tiem, kuri ilgāku laiku nav nodarbojušies ar fiziskiem vingrinājumiem.
Šādiem cilvēkiem viens no labākajiem vingrojumiem ir pastaiga. Tā neprasa speciālu inventāru, ar to var nodarboties jebkurā laikā un vietā, individuāli vai arī kopā ar citiem. Pastaiga ir labs paņēmiens, lai pārdomātu savas problēmas, pārskatītu dienas notikumus, pievēršot uzmanību rītdienai nepieciešamajam. Pastaiga ļauj mums justies labāk arī tad, kad dzīvē ir situācijas, kuras nav tik viegli izmaināmas. Staigājot lūkojieties debesīs, izsmaržojiet svaigo gaisu, jūtiet, ka jūsu seju skar vēja pūsma. Atļaujieties kaut to pusstundu. Pastaigai izvēlieties ceļu, kura malās ir koki, zāliens, dārzi, kur ir minimāla transporta plūsma. Sliktos laika apstākļos pastaigājieties kaut vai vietējā tirdzniecības centrā.
Sākumā staigājiet lēni, ātrumu pakāpeniski palielinot. Galvu turiet augšā, muguru taisni, elpojiet dziļi. Sava maršruta vidū atrodiet vietu ar nelielu slīpumu vai arī uzkalnu vai arī staigājiet ātrāk. Ja jūsu darbības motivāciju veicina sacensību gars, sacentieties pats ar sevi, mēģiniet palielināt distanci, ko jūs bez grūtībām spējat noteiktā laika sprīdī.
Peldēšana paaugstina sirds un plaušu spējas veikt savas funkcijas un vingrina locītavas. Ir speciālas programmas peldētājiem un arī tiem, kuri nepeld. Tajās iekļauta lēkšana dziļā ūdenī, kas nesasprindzina gurnus, ceļgalus, potītes, kā arī vingrojumi, kurus izdara līdz pleciem dziļā ūdenī, kur cilvēkiem ar fiziskiem trūkumiem ir vieglāk kustēties. Vingrošana ūdenī ir patīkama, tai palīdz ūdens pretestība un nomierinošās īpašības. Vingrojumi ūdenī labvēlīgi ietekmē artrītus, jo ūdenī locītavas faktiski ir bezsvara stāvoklī. Locekļus var kustināt bez sāpēm. Ūdenī staigājot un stiepjoties, var vingrināt muskuļus un stiprināt locītavas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties