Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:694360
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Modernās valsts izpratnes sākums meklējams renesanses un apgaismes laikmetu absolūtās monarhijas valsts realitātē. Jēdziens “valsts” toreiz nebija īpaši nozīmīgs un izplatīts. Centrālais jēdziens bija “valdnieks”, kas lielā mērā tika identificēts ar “valsti”. Teritorija un iedzīvotāji bija tikai palīgelementi, lai konstatētu un novērtētu valdnieka varu.
Absolūtisma iekārtā valstī valdnieka vara ir neierobežota (“suverēna” šī jēdziena sākotnējā valsts tiesiskajā izpratnē). Valdnieks ir augstākstāvošs pār tiesībām, viņš nav saistīts ar (paša izdotām) tiesībām (viņš var tās neievērot). Valdnieka personīgais un valsts īpašums nav nošķirti, viņš savu valsti vai daļu no tās var pirkt, pārdot, dāvināt, mantot. Tipiska bija valstu kā privātu īpašumu apvienošana precību rezultātā (tādā veidā Habsburgu dinastija izveidoja Austroungārijas valsti)1.
Vēsturē 1648.-1789. gadu sauc par monarhijas „Great age” (lieliskākajiem gadiem). Ap 17. gs lielākajā daļā Eiropas pastāv monarhija. Anglija 17. gs beigās kļuva par konstitucionālu monarhiju2, Francijā valda Burbonu dinastija3. Vācijā līdz 1701. gadam- Brandenburgas Prūsija (monarhija), pēc tās tika izveidota Prūsijas Karaliste, kurā arī valdīja monarhija4. Spānijā un Zviedrijā arī pastāv monarhija.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties