Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:693487
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Praktiski ikviens klients var kļūt par grupas terapijas dalībnieku. Grupas terapija pēc sava rakstura dod cilvēkam vienreizēju iespēju strādāt ar emocionālas dabas problēmu vai individualizācijas problēmu. Tā veicina ātrāku cilvēku izveseļošanos un pozitīvi rezultāti ir noturīgāki.
Atkarībā no grupas metodoloģiskās orientācijas un funkcionālā darbības virziena, tās dalībnieki var būt gan, piemēram, adekvāti dzīvē funkcionējoši studenti, kuri vēlas pilnveidoties vai labāk sevi iepazīt, gan arī cilvēki, kuriem vajadzīga palīdzība saistībā ar emocionāliem vai uzvedības traucējumiem. Grupas terapija ir domāta tiem klientiem, kuru problēma saistās ar super – ego vai arī viņiem ir pārlieku augsts super – ego, pacientiem ar obscesīvi – kompulsīvām iezīmēm un vainas izjūtu, klientiem, kuriem nepieciešams atbalsts, klientiem, kuriem ir problēmas nodibināt savstarpēji tuvas attiecības, un klientiem ar identifikācijas problēmām. Grupas terapija palīdz ieraudzīt, kā klientu uzvedība ietekmē apkārtējos, veicina uzvedības formas pārvarēšanu, grupas darbs palīdz līdzsvarot personības funkcionēšanas spējas. Grupa dod iespēju iegūt pieredzi emocionālā ekspresijā un identifikācijā, kas ļautu viņiem pašiem izprast savu iekšējo pasauli. Svarīgi iekļaut grupā dažādus cilvēkus un ļaut viņiem mijiedarboties savā starpā.
Efektīva psihoterapeitiskā grupa sākas ar pareizu klientu atlasi. Neveiksmīgi izveidota grupa tā arī var nekļūt psihoterapeitiski produktīva. Pirms klientam piedāvāt iesaistīties grupas darbā, viņš ir jānovērtē pēc vairākiem kritērijiem:
• spējas pārvaldīt trauksmi, kā arī trauksmes, kas saistās ar iekļaušanos grupā;
• spējas izrādīt empātiju un spēja identificēties ar citiem dalībniekiem;
• pietiekams „es „ spēks – spēja tikt galā ar stresu, pieņemt kritiku no apkārtējiem dalībniekiem un veidot ar viņiem attiecības;
• spējas palīdzēt citiem cilvēkiem grupā;
• spējas uzņemties atbildību par savu rīcību;
• personīgajiem mērķiem ir jāsaskan ar grupas vēlmēm.

PRETESTĪBA DARBAM PSIHOTERAPEITISKAJĀ GRUPĀ

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties