Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:692912
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ir pirmā pavasara diena, ārā čivina putni, kaut zemi vēl pārklāj baltā sniega villaine. Sniegs vēl nav nokusis un siltās pavasara dienas kavējas. Vēl joprojām vakaros, skatoties pa logu, var redzēt, ka aiz kaimiņu rūtīm zaigo svecīšu liesmas. Un Ulrika ir iegrimusi atmiņās. Viņa sēž pie kamīna un ada vestīti savai mazmeitai. Taču viņas prātu pārņem kas vairāk nekā tikai atmiņas. Šīs atmiņas ir viņas dzīve. Dzīve, kas ir bijusi reizēm grūta, un reizēm tik viegla kā pūciņas.
Nesen iestājās Jaunais gads, un kā jau katru gadu, kopā ar šiem svētkiem nāk jauni solījumi un notikumi. Tieši tāpat ir arī ar Jauno 2050. gadu. Visi viens otram novēl laimi, mīlestību un saticību. Cilvēki ir tik draudzīgi, vienmēr cenšas izpalīdzēt tiem, kam tas ir nepieciešams. Grūti tam visam noticēt, taču tā ir. Šis bija pirmais Jaunais gads, kad Ulrika nedevās kopā ar savu ģimeni uz pilsētas laukumu, lai vērotu ikgadējo svētku uguņošanu, bet palika meitas dzīvoklī. Viņa ar katru gadu jūtas vārgāka un vārgāka. Viņa pat reti iziet ārā, lai uzelpotu svaigu gaisu, jo kājas ar vairs neklausa, kā nekā viņai vasarā būs 79 gadi. Taču katru dienu, katru notikumu viņa atceras tā, it kā tas būtu bijis vakar. Viņa atceras barikāžu laikus, kas notika 1991. gada janvārī, iespējams, tāpēc, ka arī viņa tajos piedalījās kopā ar savu māti un tēvu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties