Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:691723
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Statistikai kā jēdzienam ir trīs plaši izmantotas nozīmes1. Pirmkārt tā ir īpašas darbības nozare, kur dati tiek iegūti, apstrādāti un analizēti. Otrkārt tā ir zinātne, kur tiek izstrādāti teorētiskie atzinumi un metodes, kuras tiek arī izmantotas statistikas praksē. Turpretī treškārt, ar vārdu statistika tiek apzīmēti arī paši statiskie dati, kuri būtībā ir paša statistiskā darba rezultāti un tiek uzrādīti uzņēmumu, organizāciju un nozaru atskaitēs, un arī presē. Tomēr vienkopus statistiku var definēt kā skaitlisku datu savākšanu, attēlošanu, analīzi un interpretāciju, kuru izmanto dažādās darbības sfērās un uzdevumu risināšanā2.
Statistikas pamata uzdevums ir pētīt dažādas masveida parādības un procesus sabiedrībā, vērā ņemot konkrētos lielumus, vietas apstākļus un attiecīgo laiku. Tādējādi statistikā cenšas pamanīt noteiktas likumsakarības šajos pētījumos, ko ir iespējams veiksmīgi un rezultatīvi veikt tikai tad, ja tiek pētīts viss parādību kopums, nevis kāda atsevišķa parādība. Toties pēcāk šo pētījumu skaitliskie rezultāti tiek raksturoti. Šo pētījumu mērķis ir noteikt konkrētās pētījumu kopas vienības un robežas. Tādā veidā no iegūtajiem datiem ar statistiku var atklāt derīgu informāciju, ko pēcāk var izmantot lēmumu izveidē un pieņemšanā. Tomēr paralēli šim uzdevumam statistikā, ir arī jācenšas ievērot statistisko informācijas lietotāju intereses un pēc iespējas mazāk noslogot respondentus. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1121122
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties