Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:690947
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Sabiedrību par atkritumiem un to negatīvo uz vidi var izglītot arī masu informācijas līdzekļi. Sabiedrībai būtu jāapzinās, ka nekontrolēta atkritumu izgāšana nodara nopietnu kaitējumu videi, proti, izraisa mežu piesārņošanu, ainavu degradāciju un rada simtiem nelegālo atkritumu izgāztuvju ar nezināmu saturu un izcelsmes atkritumiem. Cilvēkiem ir jāsaprot, ka, tīši kaitējot videi, piemēram, apzināti izmetot atkritumus tiem neatļautās vietās, tiek radīts kaitējums arī pašiem sev un nākamajām paaudzēm, turklāt ir jāsaprot, ka atkritumu apsaimniekošana nav iespējama visā Latvijas teritorijā, piemēram, mežos, pļavās, ūdenstilpnēs, tāpēc cilvēkiem ir jārūpējas par sev apkārtējo vidi arī tajās vietās, kur tiek pavadīts brīvais laiks.
2008.gadā Latvijā uzsāka jaunu projektu ‘’Lielā talka’’, šī projekta ideja ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu. Mērķis šim projektam ir padarīt Latviju par tīrāku un sakoptāku, kā arī dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt. Esejas autore uzskata, ka šis projekts Latvijā ir sniedzis pozitīvu iespēju cilvēkiem pašiem sakopt vidi, kurā viņi dzīvo un rūpēties, lai arī turpmāk vide netiktu piesārņota, jo šīs projekts Latvijā notiek katru pavasari, turklāt aptuvenie ‘’Lielās talkas’’ projekta aprēķini liecina, kopš 2008.gada kopumā ir piedalījušies 310 000 entuziastu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties