Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:689524
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Minoritāšu tiesības ir attīstījušās fragmentāri un periodiski. To pamatā ir uzskats, ka vispārējās konstitucionālas tiesības pilnībā negarantē pie mazākuma piederošo indivīdu tisības un iespējas. Pirmo reizi Eiropas vēsturē minoritāšu tiesību jautājums saistāms ar Baznīcas reformācijas un reliģiskās tolerances jautājumiem, kad Eiropas politiskā doma,atrodoties reliģisko karu virpulī, nāca pie slēdziena, ka reliģija ir jānodala no sekulārās dzīves un reliģiskajam mazākumam ir tiesības pastāvēt un būt respektētam no vairākuma.Izveidojoties nacionālajām valstīm,etniskajiem mazākumiem nereti kā garantijas pret asimilāciju un savas identitātes saglabāšanai tika piemērotas īpašas mazākuma tiesības.Pēc 2.pasaules kara līdz tam dominējušo kolektīvo pieeju mazākmutautību tiesību jomā nomainīja vairāk liberāldemokrātisks modelis,kur priekšplānā izvirzījās indivīda tiesības. Tomēr 20.gs. beigās sakarā ar pieaugošu migrācijas plūsmu Rietumu pasaulē,etniskajiem konfliktiem un komunistisko multietnisko valstu sabrukumu mazākumtautību tiesības atkal kļuva aktuālas.
Jāatzīst, ka Eiropā minoritātes ir arī kā polemisks uzbrukums liberālām un individuālistiskām sabiedrībām, jo zināmos gadījumos apšauba universālumu, nacionālu valsti, pilsonību un dažreiz veicina relatīvismu, kā arī etnisko norobežošanos.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1236160
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties