Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:689206
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Organizētās noziedzības jēdziens    4
2.  Organizētās noziedzības sabiedriskā bīstamība    6
3.  Organizētās noziedzības visplašāk izdarītie noziegumu veidi    10
4.  Organizētās noziedzības novēršanas pasākumi    12
  Secinājumi    13
  Izmantotās literatūras saraksts    14
Darba fragmentsAizvērt

Valstī pastāvošo varu aplūkojot kā sarežģītu, bet vienotu sistēmu, mēs tajā skaidri varam saskatīt trīs likumdošanā reglamentētas apakšsistēmas – likumdevējvaru, izpildvaru, un tiesu varu. Šīm valsts varas apakšsistēmām ir raksturīgs tas, ka starp tām pastāv stingra varas pilnvaru dalīšana, katrā no tām darbojas savas institūcijas. Kaut gan šo varu kompetence ir stipri ierobežota, to institūcijām nākas sadarboties un vienu otrai ietekmēt. Taču tiek uzskatīts, ka pastāv arī sistēmas, kurām piemīt ne mazāka vara, ietekmēšanas spējas valstī kā iepriekš minētajām. Tradicionāli kā ceturtā vara valstī tiek pieminēti masu mēdiji – prese, radio un televīzija, jo tiem piemīt nozīmīga loma sabiedriskās domas veidošanā arī par pārējo varu darbību, jo tās nespēj sekmīgi darboties bez sabiedrības atbalsta. Tāpēc ne velti dažreiz izriet mēģinājumi no pārējo varu puses ierobežot masu mēdiju darbību vai virzīt tos sev vēlamā virzienā. Visbeidzot, kā piektā, nekur nereglamentēta un visbīstamākā vara, tiek uzskatīta organizētā noziedzība. Arī organizētai noziedzībai, lai tā varētu sekmīgi pastāvēt, nepieciešama sadarbība ar pārējām varām, kas iespējama, tās ietekmējot ar vardarbības, korupcijas un citu prettiesisku darbību palīdzību.
Referātu par organizēto noziedzību kā piekto varu izvēlējos rakstīt tāpēc, ka organizētā noziedzība kā viena no bīstamākajiem noziedzības veidiem ietver sevī un ļauj izzināt ļoti plašu krimināltiesisko parādību loku, arī citus noziegumu veidus, tās darbība ir samērā maz izpētīta. Tādējādi, rakstot referātu par šo tēmu, vēlējos uzzināt kaut ko vairāk. Referātā apskatīju organizētās noziedzības jēdzienu, tās sabiedrisko bīstamību, ietekmi uz sabiedrību, organizētās noziedzības visbiežāk izdarītos noziegumu veidus, to krimināltiesiskos aspektus, kā arī pasākumus, kas jāveic, lai sekmīgi apkarotu organizēto noziedzību.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1152727
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties