Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:689060
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Manuprāt, galvenie rehabilitācijas pakalpojumi, kas jāveic darbā ar onkoloģisku pacientu ir jāmudina un jāatbalsta pacients uz ārstēšanu, jāinformē pacients par viņa slimību un tās gaitu, jāsniedz psiholoģisks atbalsts, jāiesaista pacienta tuvinieki ārstēšanas procesā, kā arī atbalsta sniegšanā, protams, arī jāinformē pacienta tuviniekus par notiekošo, jābūt godīgam, taisnīgam un jāizrāda cieņa pacientam, nedrīkst ļaut pacientam izolēties no sabiedrības un jāiesaista pacients sociālajā vidē, jānovērš pacienta domas no slimības ar dažādām aktivitātēm, jāorganizē pacientam brīvais laiks un dažādas citas aktivitātes, lai klients būtu darbībā un nespētu iegrimt depresijā, aktīvi jādarbojas, lai klientam būtu vis nepieciešamais un jāsniedz kvalitatīva aprūpe un atbalsts, galvenokārt jāizskaidro kā sadzīvot ar domu „man ir vēzis”, jāpalīdz atgūt ticību saviem spēkiem, saņemties un būt gatavam tālāk ar sevi strādāt, iegūt pozitīvu pieredzi.
Latvijā onkoloģiskajiem pacientiem netiek paredzēta rehabilitācija. Tomēr pasaules pētījumi rāda, ka katram trešajam pēc ļaundabīgā audzēja ārstēšanas ir nepieciešama psihosociāla palīdzība. Jāuzsver, ka psihosociālā rehabilitācija ir neatņemama vēža ārstēšanas sastāvdaļa. Tai būtu jāsākas jau ar brīdi, kad tiek paziņota diagnoze. Manuprāt, rehabilitācijai onkoloģijā ir jābūt neatņemamai ārstēšanas procesa sastāvdaļai, jo cilvēkam ir jāpalīdz pilnvērtīgi atgriezties dzīvē.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1326979
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties