Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:688143
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

5. Sagaidāmās pēcoperācijas komplikācijas.
• Atgrūšana
Kā jebkuru orgānu vai audu transplantēs, arī sirds ir mērķis normālai imūnai sistēmai, un, ja tā netiek „uzraudzīta”, tad sirds var tikt atgrūsta . ar imūnsupresijas terapiju šo iespēju var mazināt. Imūnsupresīvo terapiju kontrolē pārbaudot sirdi ar EhoKG palīdzību, kā arī biopsijas materiāla paņemšanu no labā kambara.
• Infekcija
Nespecifiskā imūnsupresijas terapija palielina uzņēmību pret infekciju slimībām, ko parasti izraisa opurtūnistiskie mikroorganismi. Uzņēmība korelē attiecībā pret imūnsupresijas intensitātes, un ir vislielākā agrā pēcoperācijas periodā. Tāpēc svarīgi pacientam ir veikt pārbaudes , lai varētu atklāt un ārstēt infekciju slimības savlaicīgi.
• Ļaundabīgi veidojumi
Daudziem pacientiem pēc imūnsupresīvās terapijas mēdz attīstīties ļaundabīgi veidojumi. Mūsdienās vajadzība pēc ļaundabīgu veidojumu izmeklēšanas un ārstēšanas ir normāla parādība orgānu transplantu saņēmējiem. Pēc Sinsinati transplantu audzēja reģistra datiem orgānu recipientiem audzēji ir tik pat bieži kā populācijā, taču daudz lielāka varbūtība ir iegūt ļaundabīgas limfproliferatīvas slimības, kā arī ādas vēzi.
Limfproliferatīvās slimības ir nepareizas Bly proliferācijas, kas saistītas ar Epšteina – Barra vīrusu. Samazināta imūnsupresijas terapija varētu palīdzēt samazināt limfproliferatīvās slimības un vēzi, taču tas palielina sirds atgrūšanas risku.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties