Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:688108
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

„Latvijas Pasta” Liepājas reģionā grāmatvedību kārto trīs grāmatveži – galvenais grāmatvedis un divi padotie grāmatveži, ar kuriem noslēgti darba līgumi. Saskaņā ar līgumu katrs grāmatvedis veic amata aprakstā noteiktos darba pienākumus. To ievērošanas kontroli veic galvenais grāmatvedis. Savukārt reģiona grāmatvedība ir Finansu vadības departamenta pakļautībā, kurš atrodas galvenajā struktūrvienībā Rīgā.
Grāmatvedībā tiek reģistrēti visi saimnieciskie darījumi. Visi saimnieciskie darījumi apliecināmi ar attaisnojošiem dokumentiem un iegrāmatojami grāmatvedības reģistros.
Ieraksti grāmatvedības reģistros tiek izdarīti pēc divkāršās ierakstu metodes. Viens un tas pats saimnieciskais darījums par vienu un to pašu summu tiek ierakstīts divas reizes savstarpēji saistītā grāmatvedības kontu sistēmā - viena konta debetā un korespondējošā otra konta kredītā, ievērojot apstiprināto kontu korespondenci. Uz attaisnojuma dokumenta norādāms grāmatojums, uz kuru kontu debetā un kredītā attiecīgais darījums iegrāmatots.
Grāmatvedības sniegtai informācijai jābūt savlaicīgai, patiesai, pilnīgai un salīdzināmai. Finansu pārskatu sagatavošana jāveic atbilstoši pastāvošai likumdošanai.
Finansu pārskati, grāmatvedības reģistri, attaisnojošie dokumenti un grāmatvedības organizācijas reglamentējošie dokumenti uzglabājami sistemātiski sakārtoti un visā paredzētajā grāmatvedības informācijas glabāšanas laikā.
Grāmatvedības darbā izmanto speciāli „Latvijas Pastam” izveidotās datorprogrammas – pamatlīdzekļu uzskaites programmas, materiālu uzskaites programma, kases uzskaites programma un finansu uzskaites programma, kurā apkopo visu informāciju no pārējām programmām.
Grāmatvedība tiek kārtota apstiprinātos grāmatvedības kontos, detalizējot kontu plānu atbilstoši uzņēmuma saimnieciskās darbības īpatnībām.
Ražošanas krājumi uzņēmumā „Latvijas Pasts” ir saražotā produkcija – pastmarkas un aploksnes. Krājumu izmaksās jāiekļauj visas ražošanas, iepirkšanas izmaksas un citas izmaksas, kas radušās, lai krājumus nogādātu to pašreizējā atrašanās vietā un pašreizējā stāvoklī.
VAS „Latvijas Pastā” ražošanas krājumus uzskaita pēc periodiskās inventarizācijas metodes. Tas nozīmē, kad pārskata periodā visus krājuma iegādes izdevumus parāda izdevumu kontos. Perioda beigās krājuma atlikumus nosaka izdarot inventarizāciju. Radušos starpību iegrāmato speciālos krājuma kontos, kuru apgrozījumu pēc tam pārnes uz peļņas vai zaudējuma kontu.. Pārskata perioda beigās veic krājumu atlikumu inventarizāciju, atlikumu novērtējot likumā noteiktā kārtībā, un starpību starp saldo gada sākumā un saldo perioda beigās, atkarībā no rezultāta grāmato kā krājumu samazinājumu vai palielinājumu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties