Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:688026
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

ES direktīvu ieviešana būtiski skāra pārtikas nozarē darbojošos uzņēmumus. Vajadzēja pārkārtot ražošanu, ieguldīt lielus līdzekļus infrastruktūrā. Bet, lai iegūtu ES struktūrfondu finansējumu, jāpārvar lieli birokrātiski šķēršļi, kā arī nepieciešams līdzfinansējums.
Arī diezgan neprognozējamā valsts nodokļu politika tieši ietekmē ražotājus – iedzīvotāju ienākuma nodokļa izmaiņas, uzņēmuma ienākuma nodokļa maksāšana avansā, balstoties uz „trekno gadu” peļņas rādītājiem, pievienotā vērtības nodokļa likmju izmaiņas u.c. Saldējuma ražošana ir energoietilpīga nozare un nodokļa likmju palielinājums enerģijas sektorā tieši ietekmē saldējuma pašizmaksu.
Tāpat pastāv dažādi citi normatīvie akti, kas nepamatoti ierobežo uzņēmējdarbību.
Citās Eiropas valstīs tiek piešķirtas lielākas subsīdijas zemniekiem, kas padara neizdevīgas piena iepirkuma cenas Latvijā saldējuma ražotājiem, kas pārsvarā ražošanā izmanto vietējās izejvielas. Tiek sadārdzināta saldējuma pašizmaksa, kas tieši atsaucas uz tā cenu un konkurētspēju ar ārvalstu ražojumiem.
Kā pozitīvs moments jāmin valsts garantijas kredītņēmējiem (Lauku attīstības fonds, Latvijas garantiju aģentūra u.c.), kā rezultātā tomēr ir iespējams saņemt no bankām kredītus ražošanas attīstībai.
Politiskā vide Latvijā nav draudzīga ražojošam uzņēmumam. Ražošanas attīstību kavē smagā un juceklīgā nodokļu sistēma, bieži vien nesaprotamu ES direktīvu ievērošana un lielā birokrātija.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties