Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:687926
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

- Sākoties vikingu sirojumiem 9. gs. Latvijā ienāca baltu tautas, kas sadalīja teritorijas 5 daļās – kurši (Kurzemē), zemgaļi (Zemgalē), latgaļi (Latgalē un Vidzemes daļā), lībieši (Vidzemes Rietumu daļā, Kurzemes austrumu daļā) un sēļi (Latgales dienvidu daļā).
- Sākoties krusta kariem 1199. gadā, Latvijas teritorijas sāka pamazām mainīties. 13. gs. tas mainījās un kļuva par mazām valstiņām – Jersika, Tālava, izveidojās pilsētas. Bet jau nedaudz vēlāk – 14. gs. Latvijā parādījās tādas valstiņas kā Livonijas Ordeņa valsts, Rīgas arhibīskapija, Kurzemes bīskapija.
- Livonijas kara posmos 16. gs. beigās Latvijā izveidojās Kurzemes un Zemgales hercogiste, kas atradās tagadējo Kurzemes un Zemgales novadu vietā. Izveidojās arī Pārdaugavas hercogiste.
- Pēc poļu –zviedru kara (17. gs. sākumā) Pārdaugavas hercogiste tika sadalīta divās daļās – Zviedru Vidzeme un Poļu Vidzeme. Kā arī Kurzemes bīskapija pārtapa par Piltenes apgabalu.
Šajā laikā, hercoga Jēkaba Ketlera vadībā stipri plauka saimniecība. Viņa valdībā, Latvija ieguva koloniālos īpašumus – Tobāgo (1659.g.) un Gambiju (1655.g.).
- Ziemeļu kara rezultātā Latvijas teritorijas tika pakāpeniski pievienotas Krievijai (pēdējo pievienoja Kurzemes un Zemgales hercogisti – 1795. gadā). Pakāpeniski Latvijā parādās mūsdienu novadu iedalījums – Kurzeme, Latgale, Vidzeme.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1141446
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties