Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:687925
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jebkuru mijiedarbību starp cilvēkiem sauc par saskarsmi. Šī mijiedarbība parasti ir saistīta ar informācijas apmaiņu, turklāt informācija var būt ietverta jebkurā formā – vārdos, skatienos, roku kustībās, balss intonācijās un citos veidos. Saskarsmes iemaņas ir vienas no svarīgākajām dzīvē. Cilvēks piedzimst ar saskarsmes spēju, taču tā nav nemainīga. Šī spēja jāattīsta un jāpilnveido visu mūžu.
Cilvēku savstarpējās mijiedarbības galvenais mērķis ir izmainīt pastāvošo situāciju. Pat cenšoties saglabāt kādu mirkli nemainīgu, cilvēks dara visu, lai mainītu un piemērotu apstākļus, no kuriem mirkļa šķietamība ir atkarīga. Attiecības vienmēr attīstās, taču daži no saskarsmes mirkļiem ir tik aizraujoši, skaisti, laimīgi, ka gribas tos apturēt, iemūžināt, saglabāt nemainīgā stāvoklī, turpretim citi ir tik pretīgi, nožēlojami vai biedējoši, ka cenšas atmiņā iesēsties paši. Tomēr abos gadījumos tās ir tikai ilūzijas – reālā saskarsme turpinās, nepārtraukti manoties, un apturēt tās gaitu nav iespējams, tāpat kā nav iespējams apturēt upes straumi: labākajā gadījumā izveidojas aizsprosts, kas pārplūst un salūst. Daudzi cilvēki dzīvo ar ilūziju, ka attiecības vairs nemainīsies un iestājies mūžīgs laimes vai ciešanu laiks. Reālajā saskarsmē viss mainās. Tas notiek ar savstarpējās iedarbības veidu palīdzību. Iedarbības veidus mēs izvēlamies atkarībā no ļoti daudziem faktoriem – enerģijas, naudas, personības psiholoģiskajām īpašībām.
Jūsu ietekme saskarsmes partnerim var būt gan patīkama, gan nepatīkama. Tas atkarīgs no tā vai cilvēki vēlas iegūt jūsu draudzību vai – tieši pretēji – cenšas izvairīties no jums; vai jūsu ietekmēšanas stilā nav kādas principiālas kļūdas, kas neļauj jums saskarsmē justies pārliecinoši.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1121670
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties