Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:687797
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Valstis ne vienmēr veidojas fiziski norobežotās teritorijās. Cilvēkus pievelk teritorijas, kurās dabas resursi sastopami īpaši koncentrētā veidā, bet tas noved pie šādas teritorijas pārapdzīvotības. Tiklīdz attiecīgajā teritorijā būs sasniegts pietiekams iedzīvotāju blīvums, sāks darboties valsts veidošanās veids.
Valsts teritorija nav div-, bet gan trīsdimensionāla, tātad tā nav platība, bet gan ķermenis, kas atrodas telpā virs un zem zemes virsējās kārtas.
Valsts, kas ir sociālistiskās valsts forma. Sociālās valsts veidotāji ir darbaļaudis ar strādnieku šķiru priekšgalā, tās vadošais un organizējošais spēks – marksistiski ļeņiniskā partija, kas apbruņota ar komunisma teoriju. Šī valsts nodrošina darbaļaudīm patiesu demokrātiju; sakarā ar to pašos pamatos pārveidojas publiskā vara. Sociālajā revolūcijā tiek salauzts buržuāziskās valsts aparāts un izveidots jauns varas aparāts, kas kalpo darbaļaužu atbrīvošanai no kapitālisma ekspluatācijas un sociālās sabiedrības uzcelšanai. Sociālajā valstī pilnīgi izzūd valsts aparāta parazītiskais raksturs. Sociālās valsts formas, kurās īsteno patiesu darbaļaužu demokrātiju, ir dažādas atkarībā no vēsturiskajiem apstākļiem, kurās tās veidojas un attīstās, taču to būtība ir viena: pārejas periodā no kapitālisma uz sociālismu – diktatūras valstī, bet attīstītā sociālistiskā sabiedrībā – visas tautas valsts. Visas tautas valsts funkcijas ir šādas: saimnieciski organizatorisks darbs; darbaļaužu komunāla audzināšana; darba un patēriņa mēra noteikšana un kontrolēšana; pilsoņu tiesību un brīvību, sociālistiski tiesiskās kārtības un sociālā īpašuma aizsargāšana; valsts aizsardzības un drošības garantēšana; brālīgas sadarbības attīstīšana ar sociālistiskajām valstīm; vispārējā miera aizstāvēšana un normālu attiecību uzturēšana ar visām zemēm. Visas tautas valsts ir galvenais līdzeklis sociālisma pilnveidošanai mūsu zemē, bet starptautiskajā arēnā tā veic tādas funkcijas kā sociālo iekarojumu aizstāvēšana, pasaules sociālisma pozīciju nostiprināšana, mierīga sadarbība ar visām tautām. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties