Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:687728
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

3. Dvietes upes un tās baseina apraksts un hidroloģiskie parametri

1) Dvietes upes ilggadīgais vidējais noteces slānis ir 220 mm, Latvijas teritorijas vidējais noteces slānis ir 245 mm. Dvietes upes ilggadīgais vidējais noteces slānis ir līdzīgs Latvijas teritorijas vidējam noteces slānim, tomēr Dvietes upei tas ir par 25 mm mazāks. Tas izskaidrojams ar to, ka Dvietes upes baseinā gada vidējais nokrišņu daudzums ir 620-650 mm (Dabas parka Dvietes palienes dabas aizsardzības plāns, 2005), kamēr Latvijas teritorijā gada vidējais nokrišņu daudzums ir ~ 703 mm (Zīverts, 2004).

2) Latvijas upēs mazūdens sezonas vērojamas ziemās un vasarās, daudzūdens periodi pavasaros un rudeņos. Ziemas mazūdens periods iestājas pēc ledus segas izveidošanās un turpinās līdz pavasara paliem (Zīverts, 2004).

3) Pavasara palu maksimālā caurplūduma palielināšanos nosaka tas sniega un ledus daudzums, kas izkūst parasti martā-aprīlī, tāpēc palielināšanos nosaka bargāka ziema ar palielinātu nokrišņu daudzumu, savukārt, samazināšanos nosaka maigāka ziema, ar atkārtotiem atkušņiem (Zīverts, 2004).

4) Vasaras mazūdens perioda minimālo caurplūdumu veidošanos nosaka galvenokārt pazemes ūdeņu pieplūde, kas atkarīga no ģeomorfoloģiskajiem un hidroloģiskajiem apstākļiem, un ilgstošs sausums (tomēr dažādās vasarās var būt atšķirīga nokrišņu izkrišanas intensitāte), vēl ietekme varētu būt palielinātai iztvaikošanai (Zīverts, 2004).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1137589
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties