Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:685482
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Graffiti – mākslas veids    5
1. 3.  Graffiti māksla Latvijā    9
2.  Graffiti uz ielas un telpā    11
3.  Graffiti termini un to skaidrojumi    16
  Secinājumi    18
  Skaidrojamie vārdi    19
  Izmantotā literatūra    20
  Pielikums    21
Darba fragmentsAizvērt

Graffiti ir daudzskaitļa forma no itāļu vārda „grafficar”. Daudzskaitļa „grafficar” nozīmē zīmējums, atzīmes, rakstus, skrāpējumus vai vēstījumus, kas uzkrāsoti, uzrakstīti vai iecirsti, ieskrāpēti uz sienas. „Grafficar” nozīmē švīkā, ieskrambāt, attiecībā uz dažādiem sienu rakstiem, sākot ar alu zīmējumiem, toaletes skribelējumiem vai kādu citu vēsti, kas ieskrāpēti uz sienām. Norādot uz mūsdienu grafīti, definīcija ir noteikta, pieminot, ka graffiti ir katra neprasīta atzīme uz privāta vai publiska īpašuma, kas parasti tiek uzskatīta par vandālisma izpausmi.
Graffiti ir patiesībā tas, kas padara redzamu to, kam drīzāk vajadzētu palikt neredzamam, jo mūsu attiecības ar telpu un struktūru nekad nav pilnībā kontrolējamas. Graffiti atņem to, ko cilvēki vērtē visaugstāk – drošības sajūtu. Hendersons šo drošības sajūtu attiecina uz priekšstatu par pārdabisko, kā to skaidro arī Freids. Graffiti ir tāda kā pārdabiskā parādīšanās divos dažādos veidos. Viens ir graffiti īpašuma tiesību aizskārums; nepazīstamas atzīmes ielaušanās īpašuma telpā prezentē burtisku pierādījumu par tās nepilnīgu piederēšanu kādam. Graffiti var arī traucēt klājoties pāri zemēm, kas nozīmē virzienus un maršrutus. Tas funkcionē kā pārdabiskais, kad izjauc kodus pēc kuriem telpas, vizuālā īpašuma īpašnieks sakārto apkārtni. Graffiti tiecas lauzt īpašuma tiesības, paņemot lietošanai un sagraujot iepriekšējās vizuālās saskaņotības sajūtu; tas noliedz telpas struktūru, tādu kā arhitektūras uzbūvi, publiskās reklāmas un jebkuras reprezentatīvas izpausmes.
Par graffiti interesējas sociālisti, antropologi, psihologi, kriminologi, mākslinieki un citi. Viņi mēģina izprast, kāpēc cilvēki raksta graffiti, kāda ir viņu motivācija un kas tos uztur pie dzīvības. Dažāds subkultūras - Hip-Hop, un britu marksisma zinātnieki - graffiti uzskata par simboliskām pretošanās formām.
Kāda ir sociālā funkcija graffiti kā izteiksmes līdzeklim?…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1136524
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties