Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:683260
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Verbālie šabloni, kas sekmē izaugsmes procesu
Iepriekšēji pieņēmumi
Viens no veidiem, kā Virdžīnija realizēja pārmaiņas, bija tāds, ka viņa izmantoja cilvēkam vēlamo pieredzējumu kā iepriekšēju pieņēmumu. Iepriekšējs pieņēmums ietver visu to, kas konkrētajā teikumā tiek pieņemts par patiesu, pretstatā tam, kas tajā patiesībā tiek apgalvots.
Noteikt konkrētā teikuma iepriekšējo pieņēmumu iespējams, piemēram, ja izveidosiet tā noliegumu un paskatīsieties, kas palicis patiess. Ņemsim, piemēram, šādu teikumu: „Tas ir labi, ka vēlaties apliecināt sevi.” Ja izveidojam noliedzošu šī teikuma formu, mēs iegūsim: „Tas ir slikti, ka vēlaties apliecināt sevi.” Neskatoties uz noliegumu, frāze „vēlaties apliecināt sevi” paliek patiesa kā šim, tā sākotnējam teikumam.
Cilvēki parasti koncentrē uzmanību uz to, kam viņi var piekrist vai nepiekrist, un ignorē iepriekšējo pieņēmumu. Tā kā klausītājs nepievērš uzmanību iepriekšējiem pieņēmumiem, viņš tos pieņem un sāk rīkoties tā, it kā tie būtu patiesi. Kad cilvēks pieņem jaunu iepriekšējo pieņēmumu, viņš sāk reaģēt atbilstoši tai, bieži pat neapzinoties, ka viņa uzvedībā notikušas kādas izmaiņas. Ja mēs pārveidosim augstāk doto teikumu jautājumā: „Kā jūs domājat, vai tas, ka vēlaties apliecināt sevi, ir labi, vai slikti?”, mēs vēl spēcīgāk koncentrēsim sarunbiedra uzmanību uz to, vai viņš piekrīt teikumam kopumā, vai nē, un padarīsim iepriekšējo pieņēmumu viņam vēl nepamanāmāku.
Pēc vienas vai vairāku iepriekšēju pieņēmumu formā pasniegtu instrukciju ieviešanas Virdžīnija bieži vaicāja: „Kā jūs jūtaties šajā sakarībā?” Kad tiek jautāts par viņu jūtām, vairums cilvēku aizdomājas, lai pārbaudītu savas izjūtas un atrastu vārdus to aprakstīšanai (atbildot uz citiem jautājumiem, tas ne vienmēr notiek). Parasti šāda rīcība novirza cilvēka uzmanību uz viņu pašu, neļaujot pamanīt iepriekšējo pieņēmumu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1345913
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties