Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:682521
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.11.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Autors    3
2.  Vēsturiskais fons    4
3.  Romāna analīze    5
3.1.  Varoņi    6
3.2.  Vēsturiskās neprecizitātes    7
  Literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

4. Romāna kulminācijā, Burgundijas Kārlim un Francijas Luijam salabstot, viņi apvienoja savus karaspēkus un devās uz Ļježu atriebt bīskapa Luija Burbona nāvi. Šajā karagājienā tiek atrisināts arī jautājums par grāfienes Izabellas nākotni. Viņas nākamā līgavaiņa loma tiek apsolīta tam, kurš nogalinās Ardēnu Mežakuili un atnesīs viņa galvu. Protams, viņu pieveic Kventins Dorvards, kura visi kvēlākie sapņi līdz ar to piepildās, jo viņš ir ieguvis ilgi kārotās Izabellas sirdi.
Tomēr patiesībā Viljama de la Marka galva tika nocirsta trīs gadus pēc Ļježas bīskapa slepkavības, kad viņu Austrijas valdnieks Maksimiliāns Utrehtā apcietināja un pavēlēja nogalināt.
5. Romānā liela uzmanība tiek vērsta karaļa spēcīgajai vēlmei apprecināt savu kroplīgo un nemīlēto meitu princesi Žannu ar Orleānas Luiju, jo viņš zināja, ka šīs laulības rezultātā Orleānas dzimtas kokam pienāks beigas, jo bija skaidrs, ka tā būs laulība bez pēctečiem. Ainās, kur notiek šo laulības lietu apspriešana, princese Žanna un Orelānas Luijs attēloti kā pieauguši cilvēki. Taču patiesībā noveles notikumu brīdī Orleānas hercogam bija 6, bet karaļa meitai tikai 4 gadi.


Grāmatu var uzskatīt par labu vēstures materiālu, lai izprastu viduslaiku sabiedrību, tās vērtības, paradumus un ikdienas normas. Lai gan vēsturisko notikumu ziņā tā nav pilnīgi precīza, varoņi, kas patiešām ir vēsturiskas personas, atspoguļoti diezgan pareizi.



Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties