Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:680243
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ja pasaulē pārsvarā ir brīvi peldošās valūtas, labāk izvēlēties piesaisti vienai valūtai, kas ir dominējošā tirdzniecības partnera valūta. Savukārt gadījumos, kad valsts parāda ievērojama daļa ir citās valūtās, tad izvēle par to, kas ir labāk- piesaiste vienai valūtai vai valūtas grozam ir daudz sarežģītāka.
Ja valsts izvēlas piesaistīties vienai valūtai, tad tai ir jāizvēlas, kāda no cietajām valūtām, tādejādi pakļaujot sevi mazākām valūtas svārstībām, tātad arī mazākai nepieciešamībai pēc centrālās bankas iejaukšanās. Tomēr labāk, un ko arī ir izvēlējušās darīt daudzas valstis, tais skaitā Latvija, ir piesaistīt savu valūtu valūtas grozam. Tādejādi samazinot valūtas svārstības un nepadarot savu valūtu tik ļoti atkarīgu no citas vienas valūtas un tās svārstībām. Tomēr ne visām valstīm būs ērti pieejamas visas valūtas, vai tiks dota iespēja piesaistīt savu valūtu SDR grozam. Tāpēc salīdzinoši daudzas valstis, kurām ir problēmas ar savu vietējo valūtu, vai no fiksē savu valūtu, vai arī pārņem savas valūtas vietā dolāru. Tai pašā laikā lielās Āzijas valstis un to savienības oponē dolāru, cenšoties paaugstināt savas valūtas vērtību, un izspiest dolāru no tirgus. Tāpēc, kopumā autors uzskata, ka vietējās valūtas piesaiste ir ļoti atkarīga no vietējas valsts ārvalsts politikas un uzskatiem, kā arī no ekonomiskās situācijas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties