Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:677632
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Noma un īre    4
1.1.  Iznomātāja vai izīrētāja statuss    5
1.2.  Nomnieka vai īrnieka statuss    5
1.3.  Dzīvojamo telpu īres līgums    6
1.4.  Nomas un īres līguma izcelšanās un izbeigšanās    8
2.  Darba līgums    10
2.1.  Darba līguma jēdziens un būtība    10
2.2.  Darba līguma noslēgšana    10
2.3.  Darba līguma puses. Dokumenti, sagatavojot darba līgumu    11
2.4.  Darba tiesisko attiecību ilgums    12
2.5.  Darba līguma saturs    13
2.5.  Darba līguma izpilde    14
2.6.  Darba līguma izbeigšana    15
3.  Uzņēmuma līgums    19
3.1.  Uzņēmuma līguma izbeigšanās    21
  Secinājumi    22
  Izmantotā literatūra    23
Darba fragmentsAizvērt

Noma un īra, darba līgums, uzņēmuma līgums – šīs ir lietas, ar kurām mums dzīvē katram agrāk vai vēlāk nākas saskarties. Mēs nevaram dzīvot bez pienācīgas dzīvesvietas. Cilvēkam ir īpašības, kas vienmēr liek mums tiekties pēc kaut kā labāka, vērtīgāka, greznāka nekā ir citiem. Tieši tāpēc mēs cenšamies atrast pēc iespējas labāk atalgotu darbu ar izdevīgākiem noteikumiem. Lai to varētu izdarīt, ir nepieciešamas vismaz teorētiskas zināšanas darba līgumu slēgšanas jomā.
Tieši šo iemeslu dēļ es izvēlējos savu kursa darbu rakstīt par šīm tēmām. Mans darba mērķis ir iegūt zināšanas nomas un īres, darba un uzņēmuma līgumu slēgšanā. Šo zināšanu iegūšana es esmu paredzējusi izmantot attiecīgos likumus, Civillikumu un citu literatūru.
Lietu lietošanas normatīvā civiltiesiskā sabiedrībā organizēta divējādi: 1)kā svešu lietu lietošana lietu tiesības, 2)kā svešu lietu lietošana saistību tiesības. Atšķirība starp šīm abām svešu lietu lietošanas tiesībām ir liela. Pirmajā gadījumā svešu lietu lietošana ir absolūta, otrā gadījumā – relatīva, t.i., lietotājs nevar izlietot lietu neatkarīgi no sava kontrahenta, tādēļ viņa lietošana nav tieša (kā lietu tiesībās), bet tikai netieša – caur savu kontrahentu. Personālservitūts ir svešas lietas tieša, absolūta lietošana divās formās: 1) usus (tikai lietošana), 2) un usufructus (ne tikai lietošana, bet arī augļu iegūšana). Saistību tiesību svešu lietu lietošanā arī ir divējāda: 1) tikai svešu lietu lietošana – īre, un 2) svešu lietu lietošana ar tiesību iegūt augļus – noma. Bet pēc kodeksa nomas un īres līgumā jēdzienā ietilpināti abi veidi, tādēļ nav stingri juridiski atšķirības starp īri un nomu. Kodeksā ir runa nevis par diviem līgumiem, bet par vienu – nomas un īres līgumu. Civillikums nosaka, ka vai īre ir līgums (skat. 2112.p., 2113.p.u.c.).
Pēc legālas definīcijas noma vai īre ir līgums ar ko viena puse (iznomātājs vai izīrētājs) piešķir vai apsola otrai (nomniekam vai īrniekam), par zināmu nomas vai īres maksu kādas lietas lietošanu. Līgums, ar kuru piešķir vai apsola augļu nesējas lietas lietošanu augļu ievākšanai no tās, bet ikviens cits lietošanas piešķīruma līgums – īre.
Noma vai īre ir uz savstarpējas vienošanās pamata radīts saistību tiesību mantiska rakstura līgums. Lietas iznomātājam vai izīrētājam nav jābūt tās īpašniekam. Bez tam, ar iznomātāja vai izīrētāja piekrišanu nomnieks vai īrnieks var savu nomāto vai īrēto lietu nodot citam, t.i., var savukārt būt iznomātājs vai izīrētājs. Iznomātājs vai izīrētājs var būt katrs, kam pieder lietošanas tiesības, tā arī nomnieks vai īrnieks var savukārt lietu iznomāt vai izīrēt tālāk. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1176189
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties