Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:676752
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dažādi fakti
Veicot lielos darbus, hercogs neaizmirsa par hercogistes galvaspilsētu Mītavu. Lai būtu ūdens, viņš lika izrakt kanālu, savienojot Svēti ar Driksu. Vēlāk ievilka pirmo ūdensvadu. Tika nocietināta Mītavas pils, uzcelts nocietinājuma valnis.
Mītava kļuva par vienu no starptautiskās politikas centriem. Kurzemes hercogistes, Mītavas un hercoga Jēkaba vārds bija labi pazīstams ne tikai Eiropā, bet arī Āfrikā un Amerikā.

Valdīšana
Hercoga Vilhelma dēls – Hercogs Jēkabs bija spējīgs un tālredzīgs valdnieks. Viņa laikā bija hercogistes ziedu laiki, kad uzplauka kultūra un Kurzemes hercogiste iegāja Eiropas valstu ievērības lokā. Hercogam piederēja liela flote un divas kolonijas. Neveiksmīga bija Jēkaba koloniālā politika. Tomēr pēc sagūstīšanas, hercogs Jēkabs vairs nespēja atjaunot hercogistes attīstības līmeni.

Rūpniecība hergoga Jēkaba laikā
Hercogs Jēkabs atbalstīja metālapstrādi un kuģubūvi, kā arī radīja daudzas citas manufaktūras. Darbojās 70 manufaktūras. Tajās kala naudu (arī visas Polijas –Lietuvas vajadzībām) un enkurus, lēja zvanus un lielgabalus (dzelzi ieguva no vietējās purva rūdas un nomājot raktuves Norvēģijā), gatavoja ķieģeļus, dakstiņus, pulveri, mucas, dedzināja kaļķus, kausēja stiklu, tecināja darvu un sveķus, auda buras un vadmalu, vija virves, apstrādāja dzintaru. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties