Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:675896
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

1.Kādas ir EK prezidenta funkcijas un izvērtējiet EK prezidenta darbības efektivitāti.

EK prezidentu ievēl uz pieciem gadiem. Visveiksmīgākais EK prezidents bija Jaques Delors, kurš pie varas atradās 20. gs. 90. gadu vidū. Viņš lielus panākumus guva integrācijas politikā, ja nebūtu veiktas viņa izdomātas reformas, tad ES šodien nubūtu tāda, kāda viņa ir, pat, ja vēlēk kāds izdomātu šādas reformas, tad tā tāpat būtu savādāka, jo viņa viedoklis par reformu interpretāciju bija savādāks.
Jack Santer (1995 – 1999) un Romano Prodi (1999 – 2004) attīstīja zemu līderismu. Romano Prodi veica jaunas reformas politiskajās prioritātēs. Santera politika tiek uzskatīta par nevieksmīgu, jo viņa valdīšanas laiks asociējas ar korupciju, skandāliem un sliktu pārvaldi.
Hosē Manuels Borozu, kurš kļuva par EK priekšsēdētāju 2005. gadā tiek uzskatīts par vāju līderi. Par to liecina kaut vai fakts, kāpēc viņš tika izvirzīts EK prezidenta amatā – Lielbritānija un Francija sastrīdējās par Irākas karu. Tāpēc bija nepieciešama neitrāla personība, tātad no mazākas valsts, proti, šī loze krita Portugālei. Tomēr Borozu politika laika gaitā ir attīstījusies un Borozu ir pierādījis savu kompetenci un rakstura stingrību attiecībā pret ES lielākajām un ietekmīgākajām valstī, proti, pret Frnaciju, Lielbritāniju un Vāciju. Turklāt Borozu izbeidza Romano Prodi izšķērīdīgo politiku…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties