Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:674464
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Jau pirms mūsu ēras cilvēks ir centies izgudrot veidus, kā ātrāk un efektīvāk nodot informāciju jeb ziņu. Piemēram, ap 700.g. p.m.ē. Senajā Grieķijā tiek izmantoti baloži, lai nodotu ziņu. Veicot daudzus un dažādus izgudrojumus gadsimtu gaitā ir tikuši izdomāti aiz vien jauni veidi, kā nodot ziņu.
1819. gadā Dāņu fiziķis H.K. Orsteds (Orsted) atklāj, ka stieple saturot elektrisko strāvu rada lauku, kas novirza, saliec kompasa adatu, šis atklājums ir ļoti nozīmīgs, jo vēlāk aizved pie telegrāfa radīšanas – 1837.gadā Anglijā tiek uzstādīta pirmā telegrāfa līnija. Tikai vēlā 44. gadā Morze demonstrē, kā šo telegrāfa līniju iespējams izmanot pārraidot ziņu ar koda (Morzes koda) palīdzību. Pirmā transatlantiskā telegrāfa līnija tiek uzstādīta 1858.gadā starp Īriju un Kanādu.
Pirmais komerciālais telefons tiek ieviests un pirmā līnija ierīkota 1877. gadā starp kāda Č.Viliamsa veikalu un viņa mājām, kas atrodas tikai trīs jūdžu attālumā. Savukārt pirmais transkontinēlais telefona zvans tiek veikts 1915. gada janvārī no Ņujorkas uz Sanfrancisko.
No 1937. gada līdz 1944. gadam zinātnieki strādā pie automātiskās skaitļošanas mašīnas radīšanas. Pirmais nopērkamais dators tiek radīt 1951.gadā universitātē Anglijā, līdz 1957.gada tādi tiek pārdoti vēl deviņi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties