Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:673743
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.04.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pasaulē ir ēkas, kas radījušas lūzuma jeb pagrieziena punktu arhitektūrā. Raugoties tālākā pagātnē, šāds pagrieziena punkts bija viss, ko radījis spānis Antonio Gaudi. Tās savā veidā ir celtnes, kas savieno pagātni un nākotni.
Barselona – Katalonijas galvaspilsēta – šodien ir viena no modernajām Eiropas lielpilsētām, kas nebeidz pārsteigt ar radošu izdomu un kā magnēts saista ar savu vitālo šarmu. Aizpagājušā gadsimta vidū Barselonai tika izstrādāts grandiozs pilsētas paplašināšanas plāns, lai savienotu tās veco daļu (Barselonas romiešu un viduslaiku pagātnes daļu) ar augošajām piepilsētām. Šis kādreizējais tukšais starpposms, kas tā arī paturējis L’Eixample (paplašināšana) vārdu, šobrīd ir avēniju un laukumu tīkls, piebārstīts ar modernisma elegantajām ēkām. Viena pēc otras šeit skatam iznirst Antonio Gaudi celtās mājas. Gaudi un modernisma virziens aizsāka mūsdienu Barselonas attīstību. Šā gadsimta laikā Barselona ir izveidojusies par urbanizētās kultūras pērli, kurā satiekas tendences no visas pasaules, lai tiktu pārstrādātas Barselonas manierē. Tas ir manāms pilsētas vizuālajā tēlā – tās arhitektūra un pilsētdizains rāda unikālu formas vienotību: te pat ielu laternas un soliņi izraisa estētisku baudījumu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1155152
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties