Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:672872
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pētnieciskā darba nosaukums ir „Mašīnu radītais piesārņojums”. Tajā aprakstīta šobrīd ļoti aktuāla tēma, kas saistīta ar autotransporta radīto piesārņojumu. Tas skar galvenokārt lielpilsētas, bet tajā skaitā arī Valmieru. Autotransportu daudzums ielās turpina un turpina pieaugt, un šī tendence īpaši novērojama pēdējo gadu laikā. Darbā raksturota autotransporta ietekme uz apkārtējo vidi un cilvēku veselību. Lai pamatotu autotransporta radīto kaitīgo piesārņojumu pilsētas teritorijā, mēs veicām novērojumus par autotransportu intensitāti pilsētas lielākajos krustojumos, kā arī pie luksoforiem.
Automašīnām (vāģiem, automobiļiem jeb autiņiem (skaidro Tildes skaidrojošā vārdnīca)) ir kaitīga, pat bīstama kā uz vidi, tā uz cilvēku. Lielpilsētās piesārņojuma līmenis ir jau ļoti kritisks, un bieži vien lielākais vaininieks pie tā ir tieši autotransporta izplūdes gāzes. Izplūdes gāzes piesārņo gaisu un izplatās tālāk. Piesārņojums atrod ceļu arī uz tuvējām upēm, ezeriem, tiek piesārņoti netikai virszemes ūdeņi, bet arī pazemes, tādejādi piesārņojot arī augsni. Arī ceļi un stāvlaukumi aizņem milzīgas teritorijas. Pieaugošā intensitāte par transporta līdzekļu izmantošanu vien palielina to negatīvo ietekmi uz apkārtējo vidi, līdz ar to arī pieaug valsts izmaksas vides atveseļošanai. Transporta līdzekļos degvielas (benzīna, gāzes, dīzeļdegvielas) enerģija tiek pārveidota kustības enerģijā, kas dod mums šo „burvīgo” iespēju pārvietoties, kustētie ātri uz priekšu savos automobiļos. Bieži vien mēs nemaz nezinām kādus kaitējumus nodarām apkārtējiem vai videi, jo braucot ar mašīnu kopā ar izplūdes gāzēm atmosfērā izplūst daudz toksisko vielu, kuru skaitā ietilpst arī veselībai bīstamās kancerogēnās vielas, kā benzpirēns. Kaitīgākās vielas ir oglekļa oksīds, ogļūdeņraži, slāpekļa oksīdi un svina savienojumi. Jo mums ir vairāk automašīnas, jo mēs biežāk ar tām braucam, jo lielāks ir degvielas patēriņš, kas palielina toksisko vielu ietekmi uz apkārtējo vidi - pieaug gaisa, ūdens un zemes resursu piesārņojums, rodas troksnis, vibrācijas, putekļi, paaugstinās ceļu negadījumu risks. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties