Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:671136
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    7
1.  Vispārīgas ziņas par uzņēmumu    8
1.1.  A/S Rīgas piena kombināta vadības shēma    9
1.2.  Uzņēmuma produkcijas sortiments    10
2.  Uzņēmumā pielietoto izejvielu raksturojums    16
2.1.  Izejvielu raksturojums    16
2.2.  Izejvielu sagādes organizācija    17
2.3.  Izejvielu pieņemšanas un uzskaites kārtība    17
2.4.  Kvalitātes prasības izejvielai    18
3.  Produktu ražošanas tehnoloģijas    22
3.1.  Piena produktu ražošanas tehnoloģiskās shēmas    22
3.2.  Izejvielu un palīgmateriālu patēriņš un zudumi sviesta ražošanas procesā    35
3.3.  Blakusproduktu izmantošana sviesta ražošanā    36
3.4.  Produktu iepakošana    37
4.  Tehnoloģiskās iekārtas    39
4.1.  Tehnoloģisko iekārtu raksturojums    40
4.2.  Mehanizācijas un automatizācijas līmeņa raksturojums uzņēmumā    45
4.3.  Energoresursu un ūdens apgāde    46
5.  Apkārtējas vides aizsardzības pasākumi    48
6.  Darba drošība    49
6.1.  Darba drošības pasakumi uzņēmumā    49
6.2.  Traumatisms    50
7.  Kvalitātes kontroles sistēma uzņēmumā HACCP sistēma    52
7.1.  Kvalitātes vadības sistēmas raksturojums    52
7.2.  Pasākumi produkta (procesa) nekaitīguma nodrošināšanai    52
7.3.  Augstākās vadības atbildības    55
7.4.  HACCP sistēmas prasības    57
7.5.  Dokumentu vadība    58
7.6.  Piena atbilstības novērtēšana    59
7.7.  Izejvielu atbilstības novērtēšana    59
7.8.  Izejvielu uzglabāšana noliktavā    60
8.  Loģistikas sistēmas nodrošinājums uzņēmumā    61
8.1.  Iepirkuma daļas darba princips    61
8.2.  Gatavas produkcijas uzglabāšana un sagatavošana realizācija    62
8.3.  Gatavās produkcijas realizācijas veidi    62
8.4.  Transporta loģistikas nodrošinājums uzņēmumā    62
9.  Saimnieciskās darbības analīze    64
9.1.  Produkcijas tirgus raksturojums    64
  Secinājumi    66
  Izmantojamās literatūras saraksts    67
Darba fragmentsAizvērt

Ražošanas prakses uzdevumi:
1. iegūt praktiskās iemaņas produktu ražošanā un tehnoloģisko iekārtu ekspluatācijā;
2. iepazīt kvalitātes vadības procesus uzņēmumā, to izstrādes, ieviešanas un uzraudzības kārtību;
3. saprast uzņēmumā ražoto produktu tehnoloģijas, tajās notiekosos procesus un pielietoto paņēmienu nozīmīgumu produkcijas kvalitātes nodrošināšanā;
4. nostiprinat uzņēmējdarbības uz ražošanas vadības teorētiskās zināšanas praksē
Izvirzītā mērķa sasniegšanai tiek veikts izpētes darbs A/S „Rīgas piena kombināts”, Rīgā, Bauskas ielā 180.

A/S „Rīgas Piena Kombināts” pastāv jau vairāk nekā 75 gadus.
1927. gadā uzņēmums dibināts ar nosaukumu „Rīgas Piena Centrāle”. Tajā laikā lielākis piena pārstrādes uzņēmums Latvijā, kas atrodas Valmieras ielā. Ražoto produktu klāsts tam laikam bija ļoti daudzveidīgs: piens, kazeīns, saldais un skābais krējums, kā arī saldējums. Sviests tika ražots eksportam uz Dāniju, Vāciju, Lielbritāniju.
1945. gadā uzņēmums sāka ražot arī kausēto sieru.
1963. gadā ir uzbūvēta pirma ražotnes ēka pašreizējā kombināta atrašanās vietā Bauskas ielā 180 un uzņēmums tagad tiek saukts par „Rīgas piena kombinātu”.
1971. gadā uzsākta saldējumu ražošana.
1994. gadā tiek nodibināta akciju sabiedrība „Rīgas piena kombināts”.
1995. gadā atklāj Tetra Pak UHT ražošanas līniju.
2001. gadā tiek pārņemts uzņēmums „Limbažu piens”.
2006. gadā atklāj siera rūpnīcu un sūkalu pārstrādes rūpnīcu.
A/S “Rīgas piena kombināts” veic pilnu piena pārstrādes ciklu – piena iepirkšanu, piena produktu ražošanu un izplatīšanu (arī citu ražotāju produkcijas izplatīšanu). 2007.gadā iepirktas 151 745 tonnas piena, kas ir par 13 314 tonnām jeb 9.6% vairāk nekā 2006. gadā, un tas ir 24% no kopējā Latvijā iepirktā piena daudzuma. Pēc apjoma RPK tirgus daļas pagājušajā gadā augušas pienam no 44.7% 2007. gada janvārī līdz 49% 2008. gada janvārī, kefīram – no 28.9% līdz 30.2%, saldējumam - no 23.2% līdz 28.6%, savukart skāba krējuma apjoms samazinājies no 21% līdz 16.7%…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties