Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:671050
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Apskatot liberālo kultūru, par pamatu tiek ņemts liberālisms. Tomēr liberālā kultūra nav tikai liberālisms. Var apskatīta arī tādas teorijas kā taisnīguma teorija (Rolzs), libertārisms (Noziks), egalitārisms (Dvorkins) un komunitārisms (Razs, Teilors un Volzers).
Liberālisms ietver sekojošu mērķi – tādas nācijas radīšanu, kas ir brīva no tirānijas un ietver tādas vērtības kā brīvība, tiesiskums, iespēju vienlīdzība un ikviena indivīda dzīves izvēles brīvība.
Klasiskais liberālisms uzsver tādu sabiedrību, kas ir atvērta, toleranta, atšķirīga un neveido spēcīgu paternālismu un autoritārismu. Tajā pašā laikā liberālisms veidoja ideju, kurā jaunā vidusšķira palielināja politisko dominanti.
Liberālismu var saistīt ar kapitālisma evolūciju un privātīpašuma attīstību. Klasiskais liberālisms uzsver ikviena privātās intereses un ka indivīdam nav pienākums veidot sabiedrisko labumu. Tajā pašā laikā liberālisms paļaujas uz ikviena labo gribu.
Tomēr liberālisms veido dažādu teorētiķu uzskatus, līdz ar to liberālisms nav vienota teorija, bet ietver pats par sevi jau dažādas teorijas. Piemēram, atšķiras Bērka (Burke) un Peina (Paine) uzskati. Peins uzsver, ka indivīds var veidot racionālu spriedumu, kas ir pamatā tā individuālajai brīvībai. Tikmēr Bērks uzsver, ka pastāv bīstamas politiskās sekas, jo indivīda rīcība var būt arī neracionāla – „indivīds ir trausls un mainīgs”. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1164004
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties