Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:669948
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Bruņiniekā jēdziens    4
2.  Bruņinieks, ka tēls    5
3.  Brunniecibas izcelšanās    8
4.  Bruņinieka ideāli    11
5.  Kalpošana Baznicai    13
6.  Kalpošana sievietei    15
7.  Bruņinieka tikumi    19
8.  Livonijas ordenis un tas valsts    24
Darba fragmentsAizvērt

Mēs izvelējamies šo tēmu par bruņiniekiem.Mēs gribējam uzzināt vairāk par bruņiniekiem un bruniniecibu un citiem pastastīt par viniem.
Tagad musdien ar bruniniecibu neviens nenodarbojas un mēs pameigināsim jums pastastīt un paradīt zimējumus, ka viņi izskatījas un ar ko nodarbojas.
Mēs arī gribējam vairāk uzzināt ka viņi izskatījas un ar ko nodarbojas, tapēc arī savam kursa darbam izvēlējamies šādu tēmu.
Ar jēdzienu „bruņinieks” sastopamies 9. gadsimta beigas, 10. gadsimta un 11. gadsimta sakuma: vācu valoda- Ritter, latini valoda- miles, franču valoda- chevalier, itāļu valoda- cavaliere, angļu valoda- knight, spāņu valoda- caballero.
Miles ir romiešu vārds, kas klasiskajā latiņu valoda nozīmēja „karavīrs” ar noradi, ka tas ir kājnieks. 10. un 11. gadsimta tas ieguva divus jaunus akcentus: no vienas puses, to saka attiecināt ari uz dižciltīgajiem vasaļiem, proti, tas saka aizvietot nobīlis un kļuva par dižciltīgas kārtas apzīmējumu; no otras,- to saistīja tikai ar smagi bruņotajiem kaujiniekiem. 12. gadsimta Francija to attiecinaja ari uz visaugstāk situētajiem dižciltīgajiem. Līdz ar to sabiedrība ienāca cilvēku sadalījums milites un rustici kārta un vienlaicīgi tika nošķirti milites un clerici.
Vācija aina bija mazliet citādāka. 11. gadsimta ar miles neapzīmēja kārtas nozīme zemākos dižciltīgos, ko vēlāk attiecinātu uz augstākajiem dižciltīgajiem; tas bija kārtu zina atklāts, funkcionāls jēdziens, kas aptvēra visus karotājus no karaļa līdz eirocunesejiem (armiger). Izkirigais kritērijs nebija sociāla izcelšanas, bet feodālas attiecības. Bruņinieka jēdziens neatspoguļoja dižciltīgo un bruņinieku sociālu noskirsanos.…

Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties