Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:668658
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Valsts pārvaldes forma
Visaugstāko stāvokli ieņēma brahmaņu varna.Bahmaņi veica reliģiskos rituālus , upurēšanu, zināja Svētos rakstus ,mācija citus , viņiem bija jadod padomi valdniekiem un ierēdņiem.Neskaitāmās paaudzēš brahmaņi apguva reliģiskos rituālus , himnas , glabāja tradīcijas. Viņiem bija liela teikšana valstī.
Otra augstākā varna bija kšātriji – militārā aristokrātija, kuras pienākums bija drošsirdīgi aizstāvēt valsti un to pārvaldīt. Varas un prestiža ziņā kšatriji bija ļoti tuvi brahmaņiem , un abas šīs augstākas varnas sacentās par varu.
Vaišjas veidoja trešo varnu . Ļaudis , kas piederēja pie tās , nodarbojās ar zemkopību , lopkopību , tirzniecību un , amatniecību un augļošanu . Visvairāk šajā varnā bija zemnieku.Viņi bija brīvi no karadienesta , jo vinu penākums bija ražot un apgādāt valsti.
Šūdras bija zemākā varna , tās locekļu pienākums bija kalpot trim augstākajām varnām.Šūdrām bija aizliegts klausīties Svētos rakstus, piedalīties reliģiskos rituālos .

Kultūras mantojums
Indijas iekarotāji ārieši nepazina rakstību, bet viņiem bija izveidojusies augsti attīstīta mutvārdu daiļrade: no paaudzes paaudzē pārgāja nostāsti, teikas, dziesmas, kas vēstīja par senajiem āriešu dieviem un vadoņiem, to varoņdarbiem un citiem nozīmīgiem notikumiem Indijā
Tikai ap 4.gadsimtu p.m.ē.Indijā sāka veidotiesno jauna rakstība un tika pierakstīts viss, kas paaudžu paaudzēs bija saglabājies brahmaņu atmiņā. Tā līdz mūsdienām atnākusi bagātā, daudzveidīgā indiešu literatūra.
Samērā augsti attīstīta Indijā bija matemātikas zinātne. Indieši ieviesa decimālo skaitļu sistēmu, skaitļu pierakstu ar 10 cipariem, un galvenais indiešu matemātiķu nopelns bija skaitļu zīmes “0” ieviešana. Ar šīs zīmes pielietošanu radās iespēja pierakstīt jebkuru skaitlisko lielumu.
Augsti attīstīta bija seno Indijas celtnieku prasme. Valdnieku pilis, bet īpaši- dievu tempļi ar savu krāšņumu spēj pārsteigt jebkuru mūsdienu cilvēku. Dažviet tempļi ir izcirsti klintīs un to sienas noslīpētas spoguļa mirdzumā. Labi saglabājušās krāšņās statujas liecina par seno indiešu tēlnieku meistarību.
Minakši templis atrodas dienvid Indijā. Templi glabājas svētlietas, kas ir saistīti ar Minakši un Šivu. Šī vieta viena no svarīgākajām svētvietām Indijā. Visas tas celtnes piesaista tūristus un tūrisms ir augoša un nozīmīga Indijas ekonomikas nozare- valstī katru gadu ierodas vairāki miljoni tūristu.
Senajā Indijā radās dažādas reliģijas, kas arī pašlaik visā pasaulē ir ļoti attīstītas. Tās ļoti mainīja pasaules būtību. Piemēram, Hinduisms un Budisms.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties