Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:668567
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

K. Valdemārs. Latviešu nākotne krievu un vāciešu starpā.
• Jāmācās gan krievu, gan vācu valoda, cik vien iespējams – svešo valodu saprašana neliek atšķirties no savas latviešu tautas. Nevajag aizmirst ne tikai cittautu, bet arī latviešu laikrakstus, grāmatas un avīzes. Literatūra savieno pašu tautu un viņas vajadzības.
• Pieaugs karstas jūtas par tautas labklājību, kad dzīves apstākļu dēļ jums gadīsies runāt krieviski vai vāciski (piem. Baltijas vācieši, kuri stāv kara un civildienestā, un ieņem augstas vietas Pēterburgā un visā Krievijā. Tie atnesuši lielāku labum, nekā tie, kas palikuši mājās tikai vāciski runā).
• Latvija atrodas izdevīgā vietā – vidū starp lielo Krieviju un diezgan lielo Vāciju, līdz ar to diezgan viegli tik labās skolās, iemācīties abas valodas →tādā veidā palikt bagātākiem, kļūt par vidutājiem starp abām lielvalstīm.
• „Pēterburgas Avīžu” laikā Pēterburgā pie visiem ārzemju sūtņiem dažādos amatos stāvēja latvieši (Turcija, Brazīlija, Bavārija, Spānija). Laikam tagad, pēc 25 gadiem, būs tāpat.
• Latviešu tautai īpašs labums – latvietim vieglāk iemācīties krievu valodu, nekā vācietim – kas vēl vairāk parāda latviešu spēku, ja to ievērosim. Taču, šo labumu varēs sasniegt tikai maza tautas daļa, kas iemācīsies vairāk valodas. Šī daļa taps turīga un varēs stutēt latviešu dzīvi.( tām jāatvēl tikpat lielas tiesības, kā citiem, kuriem ļauts runāt par apstākļiem vienā vai otrā valodā).
• Pēterburgas viesnīcās sulaiņi, šveicari un citi ierēdņi, kā arī telegrāfu, pastu un dzelzceļu iestādes darbinieki visā Krievijā lielākā daļa ir latvieši (Pēterburgā dzīvo 400-500 latviešu, 10x vairāk vāciešu un 3-4x vairāk igauņu). Līdz ar to latviešiem iespēja iemācīties vēl kādu valodu klāt. Tas manāms arī uz jūrniecības lauka, kur daudzas valodas saprast ir diezgan svarīgi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1111859
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties