Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:665474
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

18. Pasaules saimnieciskā krīze 1929.-1933.gadam
Amerikas Savienotās Valstis pēc 1. pasaules kara īstenoja izolacionisma politiku, taču tas īsti neizdevās, jo pēc kara ASV bija kļuvusi par pasaules lielāko kreditoru, ASV piedzīvoja „zelta laikmetu”, kas galu galā noveda pie krīzes. Eiropa pēc kara ar ASV palīdzību piedzīvoja labklājības laikmetu, bezdarba līmenis samazinājās un cilvēku labklājība palielinājās, bet krīze, kas aizsākās ASV atstāja milzīgu iespaidu. ASV krīze ilga no 1929.-1933 gadam, tās laikā rūpnieciskās produkcijas ražošanas apjoms kritās par 46%, strauji pieauga bezdarba līmenis. Eiropā arī sākās masveida bezdarbs, lauksaimniecībā radās milzu pārprodukcija, cilvēku masas izceļoja no savām valstīm.
19. Saimnieciskās sistēma Eiropā 1919.-1939.gadam
Tā ka Eiropas valstis pēc Pirmā pasaules kara bija cietušas atšķirīgi, tad arī pēckara attīstība bija nevienmērīga. Tai traucēja arī valstu parādi, kuri radās kara gados. Šajos gados būtiski mainījās ražošanas raksturs: produkciju ražoja sērijveidā, masveidā, izmantoja konveijerus. Uzplauka jaunas rūpniecības nozares: automobiļu rūpniecība, elektrotehniskā un radiotehniskā rūpniecība, ķīmiskā rūpniecība u.c. Lauksaimniecība attīstījās lēnāk, tomēr tai bija raksturīgas pārprodukcijas krīzes. Valdības veica sociālās reformas: saīsināja darba dienas, piešķīra apmaksātus ikgadējus atvaļinājumus, noteica bezdarbnieku pabalstus.
20. Kapitālisma ražošanas veida ekonomikas attīstības procesa izveidošanās
Sākotnējais kapitāla uzkrāšanās process 1)agrārā kapitāla uzkrāšanās forma, izveido trīs attīstības veidus: sākumposms, vidus posms, nobrieduma posms 2)kapitālisma industrializācijas ražošanas veids – kapitālisma tirgus dominējošā fāze sabiedriskajā ražošanas vidē, kura pamatā ir cilvēka sabiedrības attīstības process, kas balstās uz materiālistiskām tirgus idejām 3)kapitālisma birokrātiskais forma ražošanas veids – valsts administratīvais aparāts, kurš nosaka kvotas, regules un standartus 4) kapitālisma sociālais ražošanas formas veids – regulē resursu pārdali, valsts pārvaldes aparāts kontrolē visu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties