Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:663944
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Viens no „melnajiem traipiem” Eiropas Padomes lēmumu pieņemšanas procesā ir tā sauktā kolektīvā kaulēšanās sistēma. Šāda pieeja tiek izmatota ne tikai politisko vadlīniju noteikšanas procesā, bet arī līgumu un paziņojumu sastādīšanas laikā. Kolektīvā kaulēšanās parasti tiek izmatota situācijā, kad kompromisu savādākā ceļā panākt nav iespējams. Piemēram, kādā jautājumā pastāv divas konfliktējošas puses, kur neviena negrib piekāpties. Tas nozīmē, ka viena puse ir gatava piekāpties tikai tādā gadījumā, ja citā, otras puses interesējošajā jautājumā piekāpsies pirmā puse. Es uzskatu, ka šāda kompromisa panākšanas metode norāda uz to, ka lēmumus Eiropas Padome bieži vien pieņem aprēķinu vadīti, kas mazina uzticēšanos tai.
Šādas vājības un nepilnības iespējams saskatīt tikai gadu gaitā, tādēļ katru soli un darbību nepieciešams sīki izanalizēt un vērot, kādas sekas tas ir atstājis un kādus labojums veikt, lai tas vairs neatkārtotos. Es uzskatu, ka tādu trūkumu, kā Eiropas Padomes sanākšanas retumu vienkārši ir iespējams labot, un piecu reižu vietā iespējams sanākt septiņas vai astoņas reizes. Manuprāt, šī nav neatrisināma problēma. Tāpat atrisināt iespējams arī konsensusa principa trūkumus, vienojoties par balstu skaitu, kuru ir jāiegūst, lai likums stātos spēkā un nebūtu jāatliek vairākas reizes. Es uzskatu, ka visgrūtāk ir cīnīties ar kaulēšanās izbeigšanu. Protams, vienmēr tiek izvēlēts vieglākais veids, kā panākt kompromisu, bet šādas kaulēšanās esamība, kā jau minēju, rada neuzticību un bažas par to, ka likumi tiek pieņemti tikai savstarpējā labuma gūšanai. Tomēr uzskatu, ka nekas nav nelabojams un šos trūkumus ar laiku iespējams izskaust.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1233498
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties