Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:663234
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  VĒSTURE    4
1.1.  Pirmā anime paaudze    5
1.2.  Otrā paaudze    7
1.3.  Otrā pasaules kara laika paaudze    8
1.4.  Toei animācija un mushi    9
1.5.  Secinājumi par anime animatoru paaudzēm    10
2.  ANIME ŽANRI    11
3.  ANIMĀCIJAS STILI    16
3.1.  Akira Toriyamas stils    16
3.2.  Naoko Takeuchisa stils    17
3.3.  Rumiko Takahashisa style    18
3.4.  Secinājumi par animācijas stiliem    18
4.  ZĪMĒJUMU TĒLU TIPI    19
4.1.  Komisks    19
4.2.  SD    19
4.3.  Ecchi (Sexy)    20
4.4.  Bishōjo (Jauna skaista meitene)    22
4.5.  Bishounen (Jauns skaists vīrieties)    22
4.6.  Lolicon, Shotacon    23
4.7.  Kawaii    23
5.  ANIME TĒLU RAKSTURĪGĀKĀS IEZĪMES    24
5.1.  Mati    25
5.2.  Acis    26
5.3.  Ausis    27
5.4.  Emocijas    28
  NOBEIGUMS    29
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN AVOTI    31
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Darbā tika secināts, ka termins anime ņemts no japāņu vārda "animācija". Anime pirmsākumi ir meklējami aptuveni 1917. gadā, taču tās vēsture sākas jau 20. gadsimta sākumā. Japānas animatorus daļēji ietekmēja Disney panākumi. Mangas popularitāte 70-tajos gados ietekmēja anime rašanos, jo populārākie manga stāsti tika pārveidoti par anime.
Pirmajā anime paaudzē tika radītas pāris īsfilmas. Otrajā paaudzē animatoriem bija lielas finansiālas problēmas galvenokārt dēļ ietekmīgām lielajām ārvalstu kompānijām. Savukārt kara laikā anime Japānā guva panākumus un apvienojoties vairākām studijām izveidojās trīs lieli uzņēmumi, kuri pēcāk spēja radīt filmas, kuras konkurēja arī ārvalstu tirgos.
Tika noteikts, ka anime eksistē ļoti liels skaits dažādu žanru. Žanri veidojas apvienojot dažādus varoņu tēlus dažādās žanru kategorijās un situācijās. No ierastajiem žanriem izceļas Mecha, School Life, Yaoi un Super Power. Lielais žanru skaits spēj piedāvāt jebkuram skatītājam piemērotu filmas vai seriāla tēmu un sižetu.
Darbā bija apskatīti un salīdzināti anime stili. Tie ir radušies no pāris ietekmīgāko manga mākslinieku zīmējumu stiliem. Akira Toriyama stilam piemīt apaļīgas sejas, vienkāršas acis un ķīļveida mati. Šī mākslinieka darbi ir redzam seriālos Dr. Slump un Dragonball. Naoko Takeuchi ir pievērsis vairāk uzmanību sieviešu tēliem ar krāsainiem matiem un detalizētām, lielām acīm, kuras skaidri izsaka varoņu emocijas. Savukārt Akira Toriyama savos zīmējumos varoņiem sniedz ļoti kuplus vienkrāsainus matus un vienkāršas, bet ļoti izteiksmīgas acis.
Pētot zīmējumu tēlu tipus atklājās, ka tie iedalās vairākās kategorijās. Eksistē komiskais tips, kur varonim ir salīdzinoši liela galva un neproporcionālas rokas un kājas. Super deformētiem tēliem ir mazi, apaļi, ķermeņi ar lielām galvām. Šiem tēliem ir pārspīlētas emocijas, tie ir piemīlīgi un komiski. Ecchi ir netikls nerātns un seksuāli provokatīvs zīmējumu tips, kurā tiek attēlotas pieticīgi ģērbtas sievietes. Bishōjo zīmējumu tips attēlo skaistas jaunas meitenes, turpretim Bishounen varoņi ir jauni skaisti vīrieši. Lolicon un Shotacon attēlo mazas meitenes un zēnus. Kawaii tēli ir piemīlīgi dzīvnieciņi vai citādi jauki, saulaini un mīļi varoņi. Kawaii tēlu tipam pieder tādi personāži kā Hello Kitty un Pikachu. Šie visi tēlu tipi ļauj anime māksliniekam veidot varoņus, kuri visprecīzāk atbilst tā nepieciešamajām īpašībām, mērķauditorijai un izmantojamības vajadzībām.
Animācijas tēlus var veidot izmantojot dažādas atribūtikas, kuras rada individuālu pieskaņu. Mākslinieks var izmantot dažādas frizūras un matu krāsas. Var izmantot plašu anime emociju klāstu un visbeidzot pat pielikt savam varonim kaķa ausis.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1309979
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties