Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:662109
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

11/04/2010
Aprūpes principi plastiskajā un rekonstruktīvajā ķirurģijā
16 ak.st.

Darba mērķis: 1. Iepazīties ar pacienta aprūpes principiem ar diagnozi Lb. apakšstilba hronisks osteomielīta paasinājums.
Pacientas sūdzas par sāpēm apakšstilbā rajonā, sakarā ar iegūto iekaisuma procesu lb. apakšstilbā, pārvietošanas grūtībām, sakarā ar veikto manipulaciju lb. apakšstilbā, ir strutaini izdalījumi no labāja apakšstilba, pietūkums, slikta smaka no brūces, paaugstināta ķermeņa temperatūra. Pareiza pacienta pozicionēšana, lai noņemt slodzi no operācijas laukuma pacelot kāju uz 30° leņķi. Pacients ir nodrošināts ar speciālu papildaprīkojumu. Brūci izskaloju, apkārtējo ādu apstrādāju ar cinka pastu. Pārsēju 3x dienā, pēc niepieciešamības var būt vairāk, izmantoju absorbējošos plāksterus smakas noņemšanai. Aprunājos ar pacientu, izstāstīju pirmās ādas iekaisuma pazīmes – sāpes, kārstums, ādas krāsa, apsārtums, pietūkums. Sēkoju pacienta diurēzei. Paskaidroju, ka pirms operācijas nedrīkst neko ēst un dzert (izņemot zāles).
Ka operācijas ilgums ir aptuveni 3,5 stundas un ka operācijas laikā pacients neko nejutīs-jo būs veikta vispārējā narkozē. Operācijas laikā dobumu aizpildīs ar speciālu Gentamicīna cimentu un defektu slēgšanu ar labi apasiņotiem audiem, kaulu stabilizāciju un rekonstrūkciju
(ja nepieciešams). Pacientam dodu ārsta premedikācijas. Tab. Omeprazoli,T.Dormicum. Antibakteriālās terapijas ilgums osteomielīta gadījumā parasti ir 4–6 nedeļas, jo kaula dzīšana pēc debridementa aizņem aptuveni 4 nedēļas. Šo terapiju nozīmē atkarībā no brūču uzsējumos iegūto mikroorganismu jutības pret antibiotiķiem.



Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties