Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:659674
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Viņi aug klusumā... Tā ir diagnoze, kas izmaina katra cilvēka dzīvi uz mūžu. Tie ir drausmīgi vārdi, kurus nereti ir jāuzklausa vecākiem, kuru bērnam ir atklātas dzirdes problēmas. Vecāku aizdomas par bērna nedzirdību apstiprinās tikai ilgākā laika posmā. Tas tomēr nemazina šoku, ko izraisa speciālistu slēdziens, kad zūd cerības un ilgstoši krājušās aizdomas rod savu galīgo apstiprinājumu.

Vecāku psiholoģiskā reakcija uz bērna nedzirdību.

Vecāki ar laiku, protams, pamana, ka viņu bērns nereaģē uz apkārtnes skaņām. Šāds atklājums pats par sevi ir ļoti satraucošs, un viņus sāk mocīt nelāgas domas, apdraudot to cerību un prieka gaisotni mājās, kādai būtu jāvalda pēc bērna nākšanas pasaulē. Neskaidrā nojauta par bērna nedzirdību aptumšo nākotni. Katram cilvēkam ir dabiska tieksme izvairīties no pārdzīvojumiem. Lai tos mazinātu, cilvēks sevi noskaņo tā, ka saredz tikai pozitīvo un ignorē nepatīkamo. Problēmas būtību tas nepalīdz noskaidrot. Tā, piemēram, vecāki ignorē faktu, ka bērns neatbild uz viņu balsi, jo mana, ka bērns pagriežas uz tikko aizvērtu durvju pusi, un uzskata to par apliecinājumu dzirdētspējai. Bet viņš varbūt tikai reaģējis uz gaisa plūsmu vai pa durvīm ienākušās gaismas pazušanu. Varbūt viņš pat sadzird skaļus apkārtnes trokšņus, tomēr tas nenozīmē, ka viņš sadzirdēs cilvēku runu. Vecāki, izmantojot šādus faktus, atsakās atzīt, ka bērns ir nedzirdīgs [ 3, 9 ].
Vecākiem beigu beigās jāsaprot, ka viņu bērns ir tāds pats cilvēks kā visi – ar savām domām, jūtām un sapņiem, par kuriem viņš tāpat vēlas runāt. Tas ir grūti, bet ar laiku to pieņem. Manuprāt, labāk, lai bērns ir nedzirdīgs nekā viņam ir garīgas atpalicības vai fiziski defekti.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1153824
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties