Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:659224
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Problēmas apskats    3
1.1.  Problēmas apskats un definēšana    3
1.2.  Problēmsituācijas nozīmība    4
1.3.  Līdz šim veiktie pasākumi    5
2.  Ieinteresētās puses    7
2.1.  Galvenās ieinteresētās puses    7
2.2.  Ieinteresēto pušu mērķi, intereses un stratēģijas    7
3.  Rīcībpolitikas iespējamās alternatīvas    9
3.1.  Alternatīvu apraksts un iespējamās sekas un ierobežojumi    10
4.  Rīcībpolitikas rekomendācijas    12
4.1.  Ieteiktās alternatīvas apraksts    13
4.2.  Sasniegto rezultātu monitoringa un novērtēšanas nosacījumi    13
4.3.  Iespējaamie blakusefekti un negaidītas sekas    13
  Izmantotā literatūra    14
  Pielikumi    15
Darba fragmentsAizvērt

4. Rīcībpolitikas rekomendācijas
4.1. Ieteiktās alternatīvas apraksts
Kā jau alternatīvu apraksta un novērtējuma sadaļā tika minēts, ka visefektīvākā alternatīva tika atzīta Alternatīva B - piedāvāt anonīmus ziņošanas avotus, par esošajām nelegālā alkohola tirdzniecības vietām un veikt pastiprinātu policijas kontroli norādītajās vietās. Šī alternatīva sniegs informāciju par daudzām līdz šim neapzinātām vietām, kuras pārsvarā zināja tikai vietējie iedzīvotāji. Alternatīvas dzīvotspēja, manuprāt, ir diezgan liela, jo pastāvot situācijai, kad kādā novadā ir vairākas nelegālā alkohola tirgošanas vietas, tad vajag atrasties tikai vienam cilvēkam visā novadā, kurš ir neapmierināts ar esošo situāciju, lai šīs vietas tiktu nodotas policijas redzeslokā. Šī gada vasarā bija līdzīgs gadījums, kad iepriekš minētā apvienība ARTA nosūtīja šādu sarakstu ar 45 nelegālā alkohola tirdzniecības vietām iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei, pēc šādas vēstules visas šīs vietas tika apsekotas, nelegālais alkohols konfiscēts un personas sodītas.
Lai arī liela daļa cilvēku baidītos zvanīt uz šo tālruni vai rakstīt attiecīgi uz ē-pastu, atrastos daļa, kam šis bizness ļoti traucē, vai nu sava biznesa veidošanai, vai arī vienkārši paša personīga nepatika pret šāda veida tirdzniecību, kas būtu pietiekami, lai būtu iegansts ziņot par šīm nelikumībām. Svarīgi, protams, būtu šo iespēju popularizēt, iespējams, televīzijā un citos mēdijos, prezentēt to kā pareizu veidu, cīņai ar briesmīgu kaiti. Nozīmīgi ir tas, lai cilvēki uzticētos un nebaidītos zvanīt. Vēl jo vairāk, vajadzētu iegūt tādu cilvēku uzticību, lai viņi arī nodotu savas zināšanas ne tikai par tirdzniecības vietām, bet gan par cilvēkiem, kuri ir iesaistīti, kur tiek gūti izejmateriāli un, kas tos piegādā. Viena no svarīgākajām darbībām, kas būtu jāveic ir noteiktas mērķauditorijas atlasīšana, lai panāktu maksimālu efektivitāti reklāmas ziņā, ir jāiegulda mērķauditorijas izpētē, svarīgi ir šo alternatīvas veidu prezentēt tiem cilvēkiem, kas visdrīzāk arī iesaistītos tajā. Tie varētu būt legālā alkohola tirgotāji noteiktā novadā, ģimenes, kas ir skartas ar nelegālā alkohola problēmām, vietējie iedzīvotāji, kas dzīvo tuvu pie šāda veida točkām, kā arī cilvēki, kas vienkārši ir neapmierināti ar esošo situāciju.
4.2. Sasniegto rezultātu monitoringa un novērtēšanas nosacījumi
Veids kā tiktu izmērīta ietekme varētu būt konfiscēto alkohola litru daudzums, kas tiktu ņemts vērā pēc šādas metodes ieviešanas, kā arī sodīto cilvēku skaits. Ilgtermiņā var skatīties arī legālā alkohola tirgus pieaugumu, kas attiecīgi parādītu nelegālā alkohola tirgus kritumu. Lai spētu novērtēt precīzi šīs alternatīvas efektivitāti, tad vajadzētu salīdzināt šos datus, kuri bija par sodītajām personām un konfiscēto alkoholu pirms šādas metodes ieviešanas, ar laika posmu, kad šī metode jau aktīvi sāktu darboties, kas varētu būt apmēram 3 - 4 mēnešu laikā kopš tās ieviešanas.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1313915
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties