Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:658841
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.06.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Ņemot vērā to, ka patēriņa grozs nav mainīts 20 gadus, tas ir pat ļoti novecojis un neatbilst mūsdienu cilvēka vajadzībām.
Viena no galvenajām problēmām jauna minimālā patēriņa groza izveidē, ir motivācijas trūkums, jo Labklājības ministrija, atbildīgā institūcija par patēriņa groza pārskatīšanu, neuzskatīja šo darbību par pietiekami svarīgu, tāpēc koncepcija tika apturēta, pamatojot lēmumu, ar slikto ekonomisko situāciju valstī.
Patēriņa preču grozā ir iekļautas absurdas lietas. Ledusskapi iespējams iegādāties reizi 20 gados, kaut gan praksē 20 gadus ledusskapis parasti nokalpot nespēj.
Patēriņa preču grozā nav iekļautas ikdienā nepieciešamas lietas, kuras mūsdienās ir sastopamas katrā mājā (ne plīts, ne veļas mašīna, u.c.).

Priekšlikumi
Būtu jāpārskata patēriņa groza saturā ietvertās preces un pakalpojumi tā, lai tie būtu atbilstoši mūsdienu cilvēka vajadzībām.
Patēriņa groza saturā būtu jāietver maksa par veselības pakalpojumiem. Stipri un veseli cilvēki ir mūsu nākotne, kas var likt plaukt arī mūsu ekonomikai. Ir daudzi cilvēki, kuri vēlētos strādāt, bet nevar to darīt slimības dēļ.
Iztikas minimuma patēriņa groza aprēķināšanai būtu jābūt vēl sīkākai – iedalītai pa vecumu grupām un dzīvesvietas rajona (pilsēta, lauki), lai patēriņa grozā varētu ietvert arī maksu par izglītību.
Būtu strauji jāmaina patēriņa groza aprēķināšanas metodes.
Jāņem vērā, ka dzīves līmenis ir uzlabojies, tāpēc izdevumi par īri, apkuri, u.c. lietām ir palielinājušies.
Iespējams, būtu jāizveido atsevišķa institūcija, kas nodarbotos ar jautājumiem par patēriņa grozu, jo, spriežot pēc Labklājības ministrijas attieksmes pret šo tēmu, viņi neuzskata sevi par pilnīgi atbildīgiem, runājot par minimālo patēriņa grozu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1324052
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties