Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:657820
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Politoloģija- ir zinātne par politiku. „Logos”- mācība, „Politio”- politika grieķu vālodā. Politiskā socioloģija- franču tradīcija. Brītu- amerikāņu tradīcijā ir visbiežāk tiek izmantots jēdziens- politikas zinātne.
Politoloģija ir starpdisciplināra zinātne, kas parādījās pēc II pasaules kara, kaut arī interese par politiku pastāvēja lidztekus cilvēces pastāvēšanai. Pec II pasaules kara izveidojas bipolāra pasaule, proti, globālajā līmenī pastāvēja divas noteicošas politiskās formalizācijas- ASV un PSRS, jeb komunistiskais bloks un kapitālistiski- demokrātiskais. Katras sistēmas pārstāvjiem bija nepieciešams parādīt savas politiskas sistēmas priekšrocības un prioritātes.
Politoloģija gandrīz nav originālas metodoloģijas, savos pētījumos politoloģija balstās uz citu zinātņu metodoloģiju (ekonomiskās metodes- procesu modelēšana, datu masīvu analīze; socioloģija; vēsture) Vēstures zinātne palīdz saprast dokumentus un pašreizējo situāciju. Vēl viena zinātne, kuras metodoloģiju izmanto- ir personības un sociālā psiholoģija, jo politoloģijā ir dzīvi cilvēki. Cilvēki tiecas pēc varas, naudas. Jebkuras varas robežas ir noteiktas, vara ir ierobežota. Sociālā psiholoģija- sociums un indivīds. Politoloģija ir atkarīga no tiesību zinātnēm, jo pastāv likumi, normas- kā arī ētiskas normas. Politoloģiem bieži nākas skaidrot likumus. Vēl viena zinātne ir matemātika. Matemātiskā modelēšana sevišķi varbūtības teorija ļauj izplanot un paredzēt, kas notiks.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1122529
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties