Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:656840
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  APZĪMĒJUMU SARAKSTS    3
  IEVADS    4
  KAS IR INOVĀCIJA?    5
  INOVĀCIJAS ATTĪSTĪBA LATVIJĀ    8
  LATVIJAS PROBLĒMAS SAISTĪBĀ AR INOVĀCIJĀM    14
  PLĀNOTĀS DARBĪBAS LATVIJĀ INOVĀCIJU VEICINĀŠANĀ    18
  INOVĀCIJAS LATVIJAS UZŅĒMUMOS    21
  A/S GRINDEX, KĀ INOVATĪVS UZŅĒMUMS    22
  A/S SAF TEHNIKA    23
  FAKTORI, KAS UZŅĒMUMAM ĻĀVA KĻŪT INOVATĪVAM    23
  ATBALSTS INOVĀCIJU ATTĪSTĪŠANAI UZŅĒMUMĀ    25
  INOVATĪVO UZŅĒMUMU PRIEKŠROCĪBAS    26
  KAVĒKĻI, KAS UZŅĒMUMA NEĻAUJ KĻŪT INOVATĪVAM    28
  VALSTS ATBALSTS INOVATĪVO UZŅĒMUMU RADĪŠANAI    30
  VALSTS POLITIKA    31
  SECINĀJUMI    33
  PIELIKUMS    34
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN AVOTI    35
Darba fragmentsAizvērt

Šodien Latvijas sabiedrībai nav sveši tādi jēdzieni kā ekonomikas globalizācija, augstās tehnoloģijas, inovācija, inovatīvā politika, inovatīvi uzņēmumi, inovācijām atvērtas ekonomikas veidošana un uz inovācijām balstīta uzņēmējdarbība, taču vai ikvienam ir skaidrs, ko šie termini nozīmē? Izrādās, ka ne visiem ir skaidrība par inovācijām. Jāsaka gan, ka pēdējos gados situācija šajā jomā ir krietni uzlabojusies. Aizvien lielāka uzmanība Latvijā tiek veltīt pētniecībai un attīstībai. Tas ir būtiski, jo tieši pētniecība un attīstība ļauj radīt un realizēt konkurētspējīgas preces un pakalpojumus pasaules tirgū, no kā ir atkarīgs Latvijas sociālās labklājības pieaugums un tautsaimniecības izaugsme. To var nodrošināt un stimulēt mērķtiecīga valsts inovatīvā politika. Īstenojot inovatīvo politiku, tiek palielināta valsts kopējā konkurētspēja, jo tiek veicināta uz zināšanām balstīto nozaru paātrināta attīstība un preču ar augstu pievienoto vērtību īpatsvara palielināšanu tradicionālajās nozarēs.
Ekonomiski spēcīgāko pasaules valstu attīstības pieredze uzskatāmi parāda, ka pēdējos gadu desmitus tās ir gājušas pa inovācijām atvērtas ekonomikas veidošanas ceļu. Ekonomikas globalizācija un straujā tehnoloģiju attīstība daudzām valstīm rada unikālas iespējas straujai attīstībai. Spēja radīt jaunas idejas un tās komerciāli izmantot ir ekonomiskās izaugsmes galvenais virzītājspēks. Šis process ir nozīmīgs visiem uzņēmējdarbības virzieniem un nozarēm (rūpniecībai, pakalpojumiem, tūrismam, lauksaimniecībai), visu veidu uzņēmumiem (maziem, vidējiem, lieliem un internacionāliem uzņēmumiem), kā arī visiem sociālajiem slāņiem un reģioniem.
Ekonomiskās attīstības dinamiku vairs nenosaka tikai tradicionālie resursi - dabas bagātības, darbaspēks, kapitāls un klasiskās rūpniecības un lauksaimniecības nozares, bet gan, arvien lielākā mērā, uz augstām tehnoloģijām balstītās nozares. Augstās tehnoloģijas ir kļuvušas par galveno konkurētspējas un pievienotās vērtības avotu visās tautsaimniecības nozarēs. Savukārt, uz augstām tehnoloģijām bāzētie uzņēmumi un augsto tehnoloģiju pielietošana tradicionālo nozaru uzņēmumos attīstās tikai tādā ekonomiskajā vidē, kas ir labvēlīga inovācijām un inovatīvai darbībai, proti, valstīs, kas konsekventi realizē nacionālo inovatīvās attīstības politiku un kur sekmīgi darbojas nacionālā inovāciju sistēma. Tādēļ ir būtiski aplūkot inovāciju attīstību Latvijā un konkrētos inovatīvos uzņēmumos.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1148094
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties