Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:655042
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācijas    3
  Ievads    6
1.  Darbinieku finansiālās līdzdalības teorētiskais raksturojums    9
1.1.  Darbinieku finansiālo līdzdalību raksturojošā terminoloģija    9
1.2.  Darbinieku finansiālā līdzdalība vēsturiskajā kontekstā    11
1.3.  Darbinieku finansiālās līdzdalības teorētiskie aspekti    12 1.4. Darbinieku finansiālās līdzdalības būtība......................................14
1.5.  Darbinieku finansiālās sistēma    15
1.5.1.  darbinieku finansiālās sistēmas modeļi    18
1.5.2.  darbinieku finansiālās līdzdalības programmas    25
Darba fragmentsAizvērt

Pasaule nepārtraukti mainās - globālu politisko, sociālo un ekonomisko pārmaiņu rezultātā mainās izpratne arī par uzņēmuma ražošanas faktoru – tehnoloģiju, materiālu un cilvēka darba nozīmi tās mērķu sasniegšanā. Aptuveni no 1990.gada, sākoties orientācijai uz uzņēmējdarbību, darbinieks tiek uzskatīts par vērtīgāko un jūtīgāko resursu uzņēmumā. Ekonomiskās attīstības procesā par galveno vērtību un ražošanas spēku kļūst cilvēks un viņa darbs. Šī situācija pilnā mērā ir attiecināma arī uz mūsu sabiedrību. Latvijā jau 18 gadus notiek sociālās pārmaiņas, kuras sevī ietver arī pāreju no plānveida ekonomikas uz tirgus attiecībām. Konkurences apstākļos Latvijas uzņēmumi ir apzinājušies nepieciešamību mainīties līdzi jaunajai ekonomiskajai situācijai un apgūt tirgus ekonomikas likumus un prasības. Līdz ar to būtiski ir pieaugusi katra darbinieka ieguldījuma vērtība uzņēmuma stratēģisko mērķu sasniegšanā. Šajā situācijā jebkuras formas uzņēmējdarbībai viens no svarīgākajiem uzdevumiem kļūst tādu vadīšanas formu izvēle, kas nodrošinātu cilvēciskā faktora ievērošanu. Personāla nozīmi ir grūti pārvērtēt, jo cilvēku darbs ir visu pārējo uzņēmuma resursu izmantošanas dzinējspēks. Taču profesionāla un uzticama personāla izveide ir smags un nepārtraukts darbs. Šis darbs pirmkārt ir saistīts ar motivēšanu.
Jēdzienu “motīvs” varētu salīdzināt ar lielu kasti, kur saliktas visdažādākās lietas: vajadzības, intereses, tieksmes, mērķi, impulsi, kaislības, tradīcijas, iemaņas, vēlmes, emocijas, bauda, gaidas, godkāre, varaskāre, nauda, darba alga, ideāli un tamlīdzīgi. Šķirojot šīs kastes bagātīgo saturu, jāizdala galvenais, kas nosaka motivācijas mehānisma darbību un ievirzi.
Bieži jautājums tiek aplūkots caur psiholoģijas prizmu. Respektīvi, īstie motīvi, kas liek cilvēkiem strādāt, ir ļoti sarežģīti un saistīti ar cilvēka psiholoģiju. Tomēr motīvi nebūt nav tikai tīrs psiholoģisks fenomens, tas ir arī pamatīgi samudžināts kamols ar simtiem pavedienu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1135781
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties