Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:655027
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2. Personālvadības modeļi. Pasaulē ir identificēts pat četru modeļu iedalījums skaidrojumam, kas ir personāla vadība. 1. Normatīvā modeļa (normative model) pārstāvji skaidro personāla vadību kā „cenšanos”, ko ideālā gadījumā dara personāla vadība. Kopsummā normatīvā modeļa definīcija ir „optimāla cilvēkresursu izmantošana, lai sasniegtu organizācijas mērķus”.
2. funkcionālais (functional), atpazīst personāla vadību tikai un vienīgi pēc funkcijām, ko tā sniedz kā pakalpojumu un skaidri pasaka, kādai tai nevis vajadzētu būt, bet gan ir – ka personāla vadība regulē darba attiecības un viss.
3. kritiski – vērtējošais (critical-evaluative) definē personāla vadību ar aprakstošu apgalvojumu, bet ar skaidriem kritiskiem mājieniem. Par šī modeļa spilgtāko pārstāvi tiek uzskatīts T. J. Vatsons (T.J. Watson) ar savu definīciju, ka personāla vadība asistē tiem, kas virza darbu organizācijās, un lai sasniegtu viņu mērķus tie iegūst cilvēku pūles, izmanto šīs pūles un atbrīvojas no tām, tiklīdz tās vairāk nav vajadzīgas.
4. aprakstošais – uzvedības modelis (descriptive - behavioral), kas tiek identificēts tieši ar uzvedību un visiem tiem, kas uzskata ka izpilda personāla speciālista lomu. Šis modelis definē personāla vadību kā personāla administrēšanu, kas lielākoties ir identisku tehniku kolekcija bez lielas iekšējas saliedētības. Tomēr vienojošais moments ir šī vide – uzņēmējdarbības vide, konkrētais uzņēmums, organizācija, sabiedrība - kur personāla vadība notiek.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1154624
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties