Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:653802
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

I grāmata ir ievads, kurā tiek iepazīstināts ar dialoga dalībniekiem un vispārējo situāciju. Te izvirzās arī jautājums, kas ierosina disputu, proti, jautājums par taisnīguma būtību un definīciju, kā arī par tā vietu un jēgu valstī.
Dialoga galvenās personas ir divas – Sokrāts un Glaukons. Tiek pārspriests tas, ka, ja cilvēku māc bažas, ka viņam drīz jāmirst, to sāk mocīt bažas un bailes par to, par ko viņš agrāk nemaz nedomāja, kā piemēram, ka būs jāsaņem sods par šeit nodarīto ļaunumu. Ja agrāk viņš par tām tikai smējās, tad tagad tās viņu moka. Taču tie, kas neatmina, ka būtu nodarījis kaut ko netaisnu, cer uz visu jauko, un tas ir viņa mierinājums vecuma dienās. Es pilnībā varu piekrist pie šīs domas, jo ir ar cilvēku kaut kas jānotiek, lai viņš apstātos uz zemes, nedaudz aizdomātos. Bieži ir tā, ka, ja ar cilvēku notiek kaut kas slikts (slimība, tuvinieka nāve utt.), viņš sāk domāt, kāpēc tas ar viņu notiek, vai viņš ir ko sliktu izdarījis dzīvei, ka tā atspēlējas. Un rezultātā pār viņu nāk atklāsme, ka ir lietas, kurās vajadzēja rīkoties citādāk.
Vēl tika apskatīts jau pieminētā taisnīguma definīcija. Bija vietas, kurās es nepiekritu Sokrāta teiktajam, kā piemēram, ka tas ir taisnīgi darīt labu draugiem un ļaunu ienaidniekiem. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties