Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:651401
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.05.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

5. SECINĀJUMI
Pētāmais indivīds ir 28 gadus vecs vīrietis, programmētājs - darbs sēdošs, pie datora pavada aptuveni 40 h nedēļā. Darba vietā ir veikti minimāli ergonomikas pasākumi: portatīvajam datoram ir paliknis ekrāna pacelšanai un atsevišķa tastatūra un pele.
Sēdošais darbs nelabvēlīgi ietekmē stāju - novērojama mugurkaula asimetrija, kreisais plecs ir zemāks nekā labais, galva (kaut arī stāv taisni) ir novirzīta pa kreisi no ķermeņa gareniskās ass un izvirzīta uz priekšu. Zarnu kaulu augstums ir asimetrisks un iegurnis mazliet sagāzts uz priekšu. Palielināta krūšu kifoze, kakla lordoze ir pie normas augšējās robežas (4 cm), jostas lordoze normāla (2,5 cm). Šie parametri liecina, ka indivīdam ir “apaļā mugura”.
Pētāmais indivīds trenējas un piedalās futbola/futzāla sacensībās amatieru līmenī, ar mērķi aktīvi pavadīt brīvo laiku, taču fiziskā aktivitāte ir nepietiekama un muskulatūra ir vāji attīstīta, jo treniņi (un/vai spēles) notiek vidēji 1 reizi nedēļā.
Zemais fiziskās sagatavotības līmenis ir novedis pie muskuļu disbalansa un nepareizas stājas. Krūšu muskuļi ir saīsināti, pleci virzīti uz priekšu, muguras muskuļi iestiepti un vāji, galvas novietojuma dēļ palielināts tonuss trapecveida muskulī. Var secināt, ka arī vēdera preses muskuļi ir vāji, jo vēders izgāzts uz āru.
Kājām ir O-veida forma ar vidēju lielu atstatumu starp ceļiem (4 cm). Šādam kāju stāvoklim varētu būt saistība ar faktu, ka pētāmais indivīds nodarbojies ar futbolu kopš 9 gadu vecuma, kur kustību specifika liek griezt pēdu uz ārpusi. Līdz ar to kāju iekšējā muskulatūra ir attīstītāka nekā ārējā. Ceļu locītavas un potītes ir nevienmērīgi noslogotas, tādēļ nav ieteicams veikt aktivitātes ar izklupieniem, palēcieniem, pietupieniem, svarcelšanu Šādi viengrojumi izpildīti nepareizā tehnikā var radīt nopietnas traumas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties