Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:650932
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mans referāts ir par valsts varu un to publisko raksturu. Tājā ir stāstīts par valsts varas jēdzienu, par varas funkcijam, par ir filozofu un domātāju veidokļi un defenicijas; dažas referāta daļas ir veltītas vēsturei par valsts varu izveidošanu un nepieciešamību un par pilsoniskas sabiedrības mijedarbību ar varu.
Ļoti precīzi ir stāstīts par funkcjam un par valsts varas normatīvas un faktiskas robežām, kā arī par valsts varas tiesiskām parādībām. Ir izskatītas divpadsmit funkcijas un funkciju apvienošanas grupas.
Sākumā, kā ievāds, ir Džona Loka domas no viņa sacerējumā. Tājā ir par likumu istenošanu dzīvē, par politisko sabiedrību, dabiso stāvokli un, protams, par varu in cilvēku tiesībām. Otrā daļa, ka jau bija minēts, veltīta jēdzienu būtībai, funkcijām un pilsoniskajam raksturam. Trešā daļa precizāk stāsta par publisko attiecību strap valsti un tautu. Tā sākas ar pilsoniskas sabiedrības vēsturi un pakapēniski stāsta par mijedarbību starp varu un cilvēkiem.
Ceturta daļa nav liela, bet tājā ir stātīta nozīmiga lieta par valsts varas normatīvām un faktiskām robežām. Pedejā apakštēma manā referātā ir valsts varas tiesiska parādība. Tājā ir Ā.Mencena, Aristoteļa, Platona, Makiavelli un citu filozofu un zinātnieku domas par valsti, to varu un tiesisko paradību. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1158077
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties