Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:650812
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Producēšanas te­ori­ja par izvēlēto žanru    2
  Svētku sa­turs    8
  Svētku kon­cep­ci­ja    8
  Scenārijs    10
  Norise    12
  Daži sīkāki paskaidrojumi    13
  Tāme    15
  Izmantotās literatūras sa­raksts    17
Darba fragmentsAizvērt

Ir tomēr interesanti uzzināt, ka ne jau ikkatrs zina, kas tie tādi bērnības svētki ir, un ko tad viņos īsti dara. Patiesību sakot, manuprāt, lielu popularitāti šie svētki tā īsti arī nav guvuši, lai gan svētku jau nekad nav par daudz, it sevišķi, ja tie ir mūsu mazākajiem iedzīvotājiem, kuru bērnība nemaz nav tik ilgs laiks, un paskrien tā, ka attopies jau ar augstskolas diplomu rokā. Mūža nogalē cilvēki bieži atmiņās kavējas tieši bērnībā, kāpēc tad to nepadarīt neaizmirstamāku ar vēl kādu jauku, svinīgu brīdi.
Lielākā daļa jauniešu par tādiem vispār dzird pirmo reizi, jo viņiem nav sanācis vai nav bijusi šī izdevība tādos piedalīties. Runājot par tiem, tos jauc ar bērnu svētkiem, kas nemaz nav viens un tas pats. Man pašai gan lai­kam ir laimējies, jo mani vecāki bija parūpējušies, lai man būtu mani svētki, un es tos atceros kā svētkus. Lai gan pieejama mūsdienu literatūra par šo tēmu nav atrodama, par šiem svētkiem, to aizsākumiem un norisēm ir pietiekami daudz padomju laiku literatūras, ko var atrast Nacionālajā bibliotēkā. Tā jau tā pati producēšana vien ir, tik tad to tā nesauca. Tieši no šiem avotiem ir iespējams uzzināt svētku nozīmi un to svinēšanas paražas1. “Bērnības svētku galvenā jēga varētu būt bērna personības modināšana, liekot viņam izjust savu vietu ģimenē, radniecības saites ar tuviniekiem, audzinot viņā pateicības jūtas pret vecākiem. Šajos svētkos vajadzētu ļaut bērniem izpriecāties vienaudžu sabiedrībā.” [6 , 24 lpp]. “Bērnu ievada sabiedrībā, kolektīvā, kur dzīvo un strādā vecāki, reizē uzsverot kūmu2 lomu jaunā cilvēka audzināšanā. Nav noliedzama arī šo svētku loma ģimenes stiprināšanā. Gatavošanās svētkiem, paši svētki, pārdomas, ko izraisa tur teiktie novēlējumi, liek vecākiem apzināties savu lielo atbildību sevis un sabiedrības priekšā” [7, 217. – 218. lpp].…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties