Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:650080
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Secinājumi    7
  Izmantotā literatūra, anotācijas    7
  Pielikums nr. 1    8
  Pielikums nr. 2    8
Darba fragmentsAizvērt

Šis muzejs, kurš dibināts 1981.g. jūlijā, atrodas Ogrē - Kalna prospektā 3. Māja, kurā ierīkots muzejs, ir arhitektūras piemineklis. Muzeja krātuves ierīkotas atsevišķā ēkā. Te ir uzkrāts bagātīgs rajona kultūrvēstures izpētes materiāls, uz kura pamata top izstādes, publikācijas, lekcijas, tikšanās, tematiski sarīkojumi, poligrāfiski izdevumi. Muzeja krājumā ir vairāk 37000 daudzveidīgu priekšmetu (arheoloģiskajos izrakumos atrasti priekšmeti, lietas no koka, metāla, keramikas un stikla, tekstīlijas, dokumenti, fotogrāfijas; iespieddarbi veido lielāko daļu no tiem), apmēram pusi no mākslas darbu kolekcijas veido mūsu novadnieces, Vilhelma Purvīša audzēknes Mildas Liepiņas darbi, īpaši vērtīgs ir tajā esošais Krapes baznīcas arhīvs, novadnieka arhitekta Vladimira Ervinska projekti, ogrēnieša - fotomākslinieka Ērika Drubiņa fotogrāfijas, fotoakcijas „Viena diena Ogrē” darbi, Kažociņu dzimtas arhīvs, arī plašs seno pastkaršu un atklātņu, padomju laika apbalvojuma dokumentu, plakātu, dažādu albūmu klāsts, arī saņemtie 459 eksponāti par Ogres rajona vēsturi no toreizējā Stučkas muzeja. 1982.g. 10. jūlijā atklāja 1. izstādi ar mākslinieces Rasmas Zaķes plakātiem un Tautas Lietišķās mākslas studijas „Salva” dalībnieku darbiem. Muzeja 2 izstāžu zālēs ekspozīcijas tiek mainītas katru mēnesi, taču pastāvīgi var aplūkot 2004.g. tapušo „Ogri – peldu un gaisa kūrortu. Atpūtu un sadzīvi 1920. – 1940.”, kas radīta pēc vairāk kā 20 gadu ilga un pamatīga pētnieciskā un krājuma komplektēšanas darba. Lasītavā muzeja speciālisti sniedz konsultācijas par Latvijas un Ogres rajona vēsturi. 2006.g. 2. janvārī, lai nodrošinātu muzeja pakalpojumu efektīvāku sniegšanu sabiedrībai, tas reorganizēts par Ogres rajona pašvaldības aģentūru. Muzejam bijuši 5 direktori, no 2002.g. to vada Iveta Ruskule. Ogres Vēstures un mākslas muzejs piedāvā dažādas, aizraujošas brīvā laika pavadīšanas un izglītošanās iespējas. Gida pavadībā ir iespējama ekskursija pastāvīgajā ekspozīcijā un izstādēs, arī vairākos maršrutos pa Ogres pilsētu. Šeit ir lieliska iespēja veikt pētījumus, kā arī gūt fizisku un garīgu atslodzi no ikdienas steigas.
Gadā notiek ap 30 dažādu pasākumu, kurus visbiežāk apmeklē skolnieki. Apmeklēti visi pasākumi, kas notiek ārā, izstāžu atklāšanas un citi interesanti pasākumi ārpus muzeja tiešās darbības.
Šī ZPD mērķis ir iepazīstināt interesentus ar Ogres Vēstures un mākslas muzeja rīkotajiem pasākumiem un to nozīmi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1130645
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties